ALMANYA - 'Yaşamın Tüm Renkleri' festivalinde Kürt kültürü tanıtıldı

Dün 12:30
Hemin Abdullah
Festivalden bir kare
Festivalden bir kare
Etiketler Almanya Kültür festivali Kürtler Kürtlere statü
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) - Almanya'nın Aachen kentinde  "Yaşamın Tüm Renkleri" adıyla bir kültür festivali düzenlendi.

Festivale, Almanya ve Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden Kürtler katıldı.

Etkinlikte, Kürdistan'ın çeşitli bölgelerinden geleneksel Kürt yemeklerinin yanı sıra Kürt kültür ve gelenekleri tanıtıldı. 

"Kürt dişi aslanlar herkese kim olduğumuzu gösterdi"

Festivale katılan Ahmed isimli bir Kürt vatandaş, "Bugün buradaki Kürtler, milli bir ruhla ve büyük bir aşkla bir araya geldik. Bu festival hiçbir tarafla alakası olmayan bir etkinlik. Dolayısıyla ulusal bir bilinçle herkes buraya geldi. Ben onlarla gurur duyuyorum. Katılanların ellerinden öpüyor, hepsini kucaklıyorum. Bunlara kadın demek doğru değil, bunlara Kürtlerin dişi aslanları. Bugün aslanlarımız Kürtlerin kim olduğunu herkese gösterdi. Müzisyenler, şarkıcılar, sanatçılar hepsi burada hazır bulundu" dedi.

Başka bir katılımcı ise  "Özellikle Efrinli kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Bugün çok yoruldular, Yemek hazırlayıp ikramda bulundular. Çok mutluyuz ve bize haklarını helal etsinler" dedi.

"Kürtler yaralı bir millet ve çok acı çektik"

Hollanda’da yaşayan Kobanili Cihan ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Festivale katılmak için Almanya'ya geldik ve çok mutluyuz. Kürtler yaralı bir millet ve çok acı çektik. Her ne kadar acılarımızı hafifletmek için buraya gelmiş olsak da, yaşadıklarımızı asla unutmayacağız, hep kalbimizde olacak."

"Haklarımızı elde edene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz"

Festivale katılan şair ve yazar Emel Hesena, "Yazar ve şair olarak bu etkinliğe katıldım. İki aydır bu etkinlik için hazırlanıyoruz. Kadınlar hayatın rengidir. Çünkü kadın yaşamın ta kendisidir, yaşam da kadındır. Biz Kürt kadınları olarak kendimizle gurur duyuyoruz. Kürdistan bayrağını her yerde dalgalandırıyoruz. Nerede olursak olalım Kürt dişi aslanları olarak ülkemiz özgürleşene,  hak ve özgürlüklerimizi elde edene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Katıldığınız için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Yaşasın Kürt ve Kürdistan " dedi.

"Çocuklarımızı Kürt kültürü ile büyütmek hepimizin görevi"

Katımcılardan Efrinli Cihan ise, "Adım Cihan, Almanya'da doğdum. Anne ve babam Rojava Kürdistanı'nın Efrin kentinden.  Burada olmak, kültürümüzün bir parçasını görmekten çok mutluyum.  Efrin'e sadece iki kez gittim. Bu yüzden bu etkinlikte yer almaktan ve kültürümüzü tanımaktan çok memnunum. Çocuklarımızı da bu kültürle yetiştirmemiz gerekiyor. Bu benim için çok önemli bir görev, bu nedenle herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli