'Game of Thrones'un son sezonu yeniden çekilsin' kampanyası

Erbil (Rûdaw) - Dünya genelinde rekorlar kıran Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi hayranları, son sezonunun yeniden çekilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı. 

Change.org üzerinden başlatılan ve dizi yapımcısı HBO'ya çağrının yapıldığı kampanyaya 500 binden fazla kişi imza verdi.

En büyük tepkinin ise, Daenerys Targaryen'in ( Emilia Clarke ) bir anda acımasız bir kişiliğe dönüşmesine yönelik olduğu görülüyor. 



8'inci sezondan memnun olmayan Game of Thrones hayranları yeni bir yazar kadrosuyla son sezonun yeniden çekilmesini talep etti. 

Kampanyaya imza verenler, dizinin senaristleri David Benioff and DB Weiss'ın da "acı verici bir şekilde yeteneksiz olduklarını kanıtladıklarını" görüşünü paylaşıyor.

Erivan Ürper, Game of Thrones dizisini 4 yıldır sıkı takip eden fanlardan.

Rûdaw'a konuşan Ürper, "Game of Thrones'i 4 yıldır izliyorum. Son sezon tek kelimeyle berbat, özellikle 5'inci bölüm çok kötüydü. Kraliçe'nin (Khaleesi, Daenerys Targaryen) tüm halkı yakması çok saçma. Mazlum halka zarar vermemeliydi. Sonuçta teslim çanları çalındı. En azından son iki bölüm yeniden çekilmelidir" dedi.

3 yıldır diziyi izleyen Alican Akdoğan, "8'inci sezonun yayınlanan ilk 5 bölümü hızlandırılmış bir film gibiydi. Beklenmedik sahneler ve sonuçlarla doluydu. Yıllarca Khalesi üzerinde inşa ettikleri yapıyı hızlı ve beklenmedik bir şekilde tarumar ettiler. Tabii bu kendimizce gizlediğimiz bir gerçekliği yüzümüze vurdu çünkü o babasının kızıydı" şeklinde konuştu.

Akdoğan, "Asıl tehlikenin Night King değil de çok inandığımız Khalesi olduğunu gördük. Savaş sırasında ölümler çok sıradan ve hissizdi. Mesela Tazı ile Gregor arasında ölümle biten hesaplaşma için iki bölüm yapılabilirdi. Grayjoy ile Jamy'nin kavgasının kurgusu çok saçmaydı. Sırf Grayjoy'u öldürmek için kurgulanmış. Bizi duygudan duyguya aktarsa da, destekleme ve karşı duruş arasında sıkışsak da Game of Thrones çok özel bir dizidir. Bence final sezonunun yeniden çekilmesine gerek yok. 8 yıllık diziyi bir bütün olarak ele aldığımızda senaristler haklı olabilir" ifadelerini kullandı.



Final sezonunun yeniden çekilmesi için imza kampanyası başlatan Dylan D., 8'inci sezon yazarları David Benioff ve DB Weiss'i "beceriksiz" olarak nitelendirerek,  “Bu seri anlamlı bir son sezonu hak ediyor. Beklentilerimin altını kalıyor" diyerek HBO'dan gerekeni yapmasını talep etti.

Dilekçe belirli komploların ayrıntılarını detaylandırmazken, Daenerys Targaryen'in Lord Varys'i ejderha ateşiyle idam etmesi karşısında dizi hayranları üzüldü. Bunun üstüne King Landing'in teslim çanları çalmasına rağmen kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadan herkesi katletmesi şok etkisine sebep oldu.



Dizi üzerine adeta uzmanlaşmış hayran kitlesi, dizide Daenerys'in dayatılan acımasız eylemlerin onun baştan beri sergilediği karakterini yansıtmadığını düşünüyor.

Ayrıca Wolfman Monsterman kullanıcı adını kullanan başka bir fan, hayranların televizyon programlarını ve filmlerine yönelik "taleplerinizi yerine getirin" şeklindeki zorlayıcı kampanya başlatmasına karşı olduğunu belirten farklı bir imza kampanyası başlattı. 


- Game of Thrones'un çekildiği 19 muhteşem yer