Rap yılıdızı Ezhel hedef gösterildi

17-02-2021
Rûdaw
Etiketler Ezhel Rap Çağlar Ertürk
A+ A-

Haber Merkezi - Yapımcı Çağlar Ertük, Gare’de hayatını kaybeden 13 rehine için herhangi bir paylaşımda bulunmadığını gerekçe göstererek sosyal medyadan Ezhel’e “Sen, Müslümanlığa karşı olanlarla birliktesin Alman çakması seni” sözleri ile  hedef aldı.

MC ve yapımcı olan Çağlar Ertük, sosyal medya hesabından rapçi Ezhel’i hedef alarak, "Boğaziçi olaylarında attığın sloganı, gösterdiğin tepkiyi bugün de yaparsın umarım" dedi.

Bu paylaşımının ardından Ezhel’in Gare’de hayatını kaybeden 13 rehinenin öldürülmesi için sanatçıdan tepki göstermesini bekleyen Ertürk, istediği yanıtı alamayınca bu defa da daha sert sözler kullandı.

Ertürk, "Hani neredesin? Ezhel denen şahıs! Bugün ülkemizin ve milletimizin en kara günü. Boğaziçi olaylarında attığın sloganı, gösterdiğin tepkiyi bugün de yaparsın umarım" dedi.

Yapımcı Ertürk konuyla ilgili olarak yaptığı başka bir paylaşımda ise, "Madem ülkeni, dilini, dinini seviyorsun onca şehit verdiğimizde neredeydin? Sen, Müslümanlığa karşı olanlarla birliktesin Alman çakması seni. Başarın tamamen kurgu eseri" ifadelerini kullandı.

 

Bazı sitelerin bu yorumlar hakkında, “Rap dünyası ayaklandı! Ezhel'e şehit tepkisi” şeklinde haber yapması ise dikkat çekti.

Rap müziğin önemli isimlerinden biri olan ve Berlin’de yaşayan Ezhel, geçtiğimiz günlerde yaptığı yaptığı paylaşımda Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermişti.

Ezhel, "Sevgili arkadaşlarım, Boğaziçililer; öncelikle hepinizi çok seviyorum, sizlerle gurur duyuyorum. Güzel bir gelecek için hep beraber buradayız, hep beraber direneceğiz, hep beraber kazanacağız. Bir gün güzel günleri beraber göreceğiz, beraber kutlayacağız. Öpüyorum sizleri" ifadelerine yer vermişti.

Son yıllarda önemli bir çıkış yakalayan Ezhel, Türkiye’de 2020 yılının en çok dinlenen sanatçısı omuştu. Ezhel üst üste üçüncü kez bu başarıyı yakalamıştı.

Popüler rap müzik sanatçısı Ezhel, geçtiğimiz yıllarda Kürtçe şarkılar da okumuştu.

Müzik çalışmalarını Almanya’da sürdüren Ezhel, gazeteci Şafak Salda'nın "Neden Kürtçe türkü söylüyorsun" sorusuna "Ayrımcılığı hissediyorsun, zamanla sen de bir parçası oluyorsun. Bunun saçmalığını anlamaya başladım. Nefretin sonradan kazandırılan bir şey olduğu anlıyorsun. Bir Türk olarak ne yapabilirim dedim, ben de Kürtçe kursuna gittim" sözleriyle yanıt vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli