Duhoklu sanatçı Hesen Şerif'ten yeni klip: Banga Bilind

Erbil (Rûdaw) – Duhoklu Kürt sanatçı Hesen Şerif'in yeni klipi “Banga Bilind” tüm dijital ortamlarda yayınlandı.

Kürt müziğinin tanınmış ismi Hesen Şerif'in yeni klipi “Banga Bilind” tüm dijital ortamlarda severleri ile buluştu.

Sözlerini Emin Botani’nin yazdığı, müzik ve bestesi Hesen Şerîf & Harun Elkî tarafından hazırlanan “Banga Blind” şarkısının klibi yönetmen Şînwar Kemal tarafından hazırlandı. 

Klipte Hesen Şerif’in vokalliğini ise ünlü Kürt rock sanatçısı Harun Elkî yapıyor.

“Banga Bilind” (Yüce Çağrı) eserinde Kürtlerin tarihlerine atıfta bulunuyor ve birlik olmaları konusunda bir çağrı mesajı taşıyor.  Klipin çekimleri  tarihi Erbil Kalesi’nde yapıldı.

Yeni klipi hakkında Rûdaw’a konuşan Hesen Şerif “Erbil’in kutsal kalesinde çekim yapılması yönetmenin kararıydı. Kale arkeolojik ve tarihi değeri olan bir yer, Kürdistan’ın mirasıdır ve başkentimizdir” ifadelerini kullandı.

10 eserden oluşan yeni bir albüm çalışması olduğunu söyleyen sanatçı yeni klipinde ise Kürdistan’ın dört parçasındaki Kürtlere “birlik” çağrısı yaptığını belirtti.

1969 yılında Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kêste köyünde dünyaya gelen Hesen Şerif, 11 yaşında saz çalarak sanat hayatına atıldı. 1985’de  “Tembûra Min” isimli ilk albümünü çıkardı. Sanatçının “Baran Barî” isimli ikinci albümü ise 1986’da yayınlandı.

17 yaşında Güney Kürdistan’daki Kürt hareketinde Peşmergelik de yapan Şerif 1995’de İsveç’e göç etti. Hesen Şerif şu an Kürdistan Bölgesi’nde sanatını icra ediyor.