Japon sanatçı Erika Oyda, Kürtçe parça seslendirip klip çekti

Erbil (Rûdaw) - Japon sanatçı Erika Oyda tanınmış Kürt sanatçı Seid Yusif’ın “Çawa tê herî, min li vir bihêlî” parçasını seslendirip bir klip hazırladı.

Tokyo’dan Rûdaw’ın yayınına bağlanan Oyda, Tokyo Üniversitesi’nde yabancı dil olarak Kürtçe öğrendiğini, hocasıyla beraber Kürtçe projeler hazırladığını söyledi.

Telafuzu başta olmak üzere Kürtçe’nin öğrenmesi zor bil dil olduğunu aktaran Oyda, 2 yıldır Kürtçe öğrenmeye çalıştığını, Tokyo’da yaşayan Kürt arkadaşlarıyla Kürt müziği ve kültürüyle ilgili konuştuğunu ifade etti.

Oyda, Seid Yusif’ın “Çawa tê herî min li vir bihêlî” parçasını bir arkadaşının yanında dinledikten sonra çok beğendiğini ve ardından parçayı seslendirmeye karar verdiğini belirtti.

Klibi Tokyo’nun ünlü Shibuya Asakusa bölgesinde çektiğini dile getiren Oyda, çok sık Kürt müziği dinlediğini de ekledi.

Mem Ararat, Ciwan Haco, Seyda Perinçek, Rojda gibi Kürt sanatçıları dinlediğini aktaran Oyda, ilerleyen zamanlarda daha çok Kürtçe parça seslendirmek istediğini, şu anda tambur öğrendiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’ne bir defa geldiğini, Halepçe, Süleymaniye, Erbil, Amedi ve Duhok şehirlerine gittiğini dile getiren Oyda, Kürtlerin misafirperverliğini çok sevdiğini ve Kürt yemeklerinin sunulduğu bir restoran açacağını sözlerine ekledi.