Kürt müzisyenler GlobalFest'te Amerikalıları coşturdu

New York (Rûdaw) - ABD’nin New York kentinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen Kuzey Amerika'nın en büyük müzik festivali GlobalFest dünyanın birçok yerinden gelen yüzlerce müzisyene ev sahipliği yaptı.

Festivale Avrupa'dan katılan Kürt müzisyenler bir saat boyunca Kürtçe şarkılarla festivale katılanları coşturdu.

Bu yıl ilk kez Kürt sanatçıların da katıldığı GlobalFest, dünyanın birçok yerinden müzisyenlerle akademisyenler medya mensupları ve yapım şirketlerinin temsilcilerini buluşturdu.

Kürt müziği üzerine akademik çalışmalar yapan George Murer'in girişimleri ile Tufan Derince ve müzik grubu da APAP (Profesyonel Gösteri Sanatçıları Derneği) tarafından düzenlenen iki günlük festivalin pazar günkü programında bir saat boyunca ünlü CopaCabana gece kulübünde yüzlerce müzikseveri hem Kürtçe şarkılarla coşturdu hem de geleneksel hareketli Kürtçe şarkıları festivalde tanıtma fırsatı buldu.

Yüzlerce kişi ilk kez dinledikleri hareketli Kürtçe şarkılar eşliğinde dans ederken, birçok kişi de halay çekerek eğlendi.

Hollanda, Fransa ve Almanya'dan gelen Kürt müzisyenler Tufan Derince, Kenan Can, Raman Dari ve Murat Surucu New York'un yanı sıra Baltimore ve Delaware eyaletlerinde de sahne alacaklar.

Derince ve arkadaşları farklı ülkelerden birçok müzisyenle stüdyoya girerek özel kayıt yapma fırsatı bulurken bu yıl farklı tarihlerde düzenlenecek müzik etkinlerine de davet edildi.

New York Times festivale geniş yer ayırırken, festivale katılan Amerikalıları coşturan Kürt müzisyenleri ve şarkıları da öven bir yazı kaleme aldı.