Tara Mamedova'nın 'Sîno' isimli klibi tüm dijital platformlarda

Erbil (Rûdaw) – Kürt sanatçı Tara Memedova’nın yeni klibi “Sîno” tüm dijital platformlarda yayınlandı. Mamedov’a eserinde kadınlara rahatsızlık veren bazı erkek karakterine gönderme yapıyor.

Sanatçı Tara Mamedova söz ve müziği kendisine ait olan single çalışması “Sîno”nun aranjörlüğünü Metehan Dada’nın yaptığı Kürtçe eserin klibi 13 Ocak’ta tüm dijital platformlarda müzik severlerle buluştu.

Sanatçının klibinde Zelal Gökçe, Hivda Gokel, Kıvılcım Yılmaz gibi Kürt müziğinde tanınmış müzisyenler vokal yapıyor.

Rûdaw’da yayınlanan Banu Dılşad’ın sunduğu Kültür Bülteni’ne konuk olan Tara Memedova, seslendirdiği eserine ilham olan “Sîno”nun aslında herkesin hayatında olan ve büyük rahatsızlık uyandıran erkek karakterine verilen anonim bir isim olduğunu belirtiyor:

“Sino, binlerce yıldır hayatımızda olan, evde, dışarıda, işte, bizi sürekli rahatsız eden, gücümüzü elimizden alan, moralimizi bozan, geri erkek zihniyetini anlatan bir karakter.”

Kadınları yalanları ile kandıran ve onun emeğine konan bir erkek karakteri olarak “Sîno”nun hayatın her yerinde görmenin mümkün olduğunu belirten Mamedova, “Kadınlar olarak başımızdaki bu belayı bazen melankolik, acıyla bazen de  tatlı şekilde dillendiriyoruz. Ben bu karakteri, biraz ironi yaparak,  tatlı ve sade bir dille getirmeyi seçtim anlatmayı seçtim" dedi.

klibin bir ay içerisinde çekildiğini belirten Mamedova, klipteki sahnelerin dekorlarını bizzat kendisinin düzenlediğini ve video çekimlerinin ise İstanbul’da yapıldığını sözlerine ekledi.

Gelecekteki çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Tara Mamadova,  yüreğinin yaralı tarafını gösteren ve arkasında büyük bir hikaye bulunan 'Spîndar' (Kavak) adlı yeni bir klip üzerine çalıştığını açıkladı.

Mamedova ayrıca 2023’te bir dizi konser planı olduğunu belirtti.  2023 yılının ilk konserini Şubat ayında İstanbul’da düzenlemeyi planlayan sanatçı, Mayıs ayından itibaren bölge illerinde konser yapacak.

22 Nisan 1983'te Kırgızistan'da 100 yıl önce Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden Ermenistan’a göç eden ardından Kırgızistan’a sürgün edilen Kürt bir ailede dünyaya geldi.  8 yaşına kadar Kırgızistan’da yaşayan Tara Mamedova, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla ailesi Rusya’nın Saratov kentine göç etti.  1999 yılına kadar yaşadığı Rusya’da dans, tiyatro ve müzik eğitimi aldı.

Daha sonra ailesiyle birlikte Fransa'ya göç etti ve Paris'te yaşamaya başladı. Şimdi  Türkiye'de yaşayan sanatçının Ax ve Giran adlı iki albümü, birkaç single'ı ve birçok klibi var.

Kürtçe’nin yanı sıra Rusça, Fransızca ve Türkçe eserler de seslendiren sanatçı evli ve bir kız çocuk annesi.