Ünlü Kürt defzen Hejar Zehawi, Kartaca festivaline katıldı

14-08-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Hejar Zehawi 56. Uluslararası Kartaca Festivali Tunus
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Tunus'ta düzenlenen 56'ıncı Uluslararası Kartaca Festivali kapsamında ünlü Kürt defzen Hejar Zehawi, “Benim için eşsiz bir deneyim oldu” dedi.

Kuzey Afrika ve Arap dünyasının en prestijli etkinliğ olan ve Covid-19 nedeniyle iki kez (2020 ve 2021) iptal edilen 56’ıncı Uluslararası Kartaca Festivali, 14 Temmuz’da başladı. 20 Ağustosa kadar devam edecek olan festivale dünyanın dört bir yanından ünlü sanatçılar katılıyor.

Ünlü opera sanatçısı Hassen Doss, Michael Jackson’ın üç kardeşi, Tito, Jackie ve Marlon Jacksons Kardeşlerden oluşan grup, Güney Koreli yükselen pop grubu K-pop) gibi müzisyen ve grupların da yer aldığı bu yılki festivale ilk defa bir Kürt sanatçı da yer aldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Elçisi Nasır Şemme’nin oluşturduğu ve Kürt defzen Hejar Zehawi’nin de yer aldığı müzik grubu, 7 Ağustosta bir konser verdi.

Rûdaw’a konuşan Zehawi, Tunus’un Arap dünyasında kültür etkinliklerine öncülük ettiğini söyledi.

Kartaca Festivali’nin 56 yıldır düzenlendiğini belirten Zehawi, “Bir festivalin 56 yıldır düzenleniyor olması bile ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Benim için eşsiz bir deneyim oldu. Değerli sanatçı Nasır Şemme ile bu ilk projemiz değil. daha önce de Erbil’de, Berlin’de, yine bu yıl Suudi Arabistan’da konserlere katıldık. Sekiz ayrı milletten 12 sanatçıdan oluşuyor grubumuz” dedi.

Pervin Çakar Konseri 25 Ağustos’ta Erbil Kalesi’nde

Hejar Zehawi, Zehawi Müzik Evi’nin tarihi Erbil Kalesi’nde düzenlediği konserler dizisinin  bu ayki konuğunun da Kürt opera sanatçısı Pervin Çakar olacağını açıkladı.

Zehawi, konserde Çakar’a çok iyi bir piyanistin de eşlik edeceğini, İtalyanca, Fransızca, İngilizce, Kürtçe şarkılar seslendirileceğini söyledi.

Hejar Zehawi, “Dünyada tek Kürt opera sanatçısı olan değerli arkadaşım Pervin Çakar’ın sahne alacağı için çok mutluyuz. İlk defa Erbil’de bir opera konseri vermiş olacağız” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli