Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” sergisi Zai Yaşam’da açılacak

14-06-2021
Rûdaw
Ahmet Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” sergisi Bodrum'da açılacak.
Ahmet Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” sergisi Bodrum'da açılacak.
Etiketler Güneştekin Aşı sertifikası Sanat
A+ A-

Haber Merkezi -  Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” adlı kişisel sergisi Bodrum “Zai Yaşam”da açılıyor.

Zai Yaşam, edebiyat, sanat ve gastronomiyle iç içe geçmiş bir yaşam deneyimi sunmayı amaçlayan yeni nesil bir kütüphane.

Zai Yaşam içinde kurulan sanat galerisi Art Zai’nin aynı zamanda açılış sergisi olacak olan “Kutsal Ağaçlar” 18 Haziran- 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında gezilebilir.

Güneştekin’in geleneği şimdiye taşıma düşüncesiyle yorumladığı işlerine ve ağaç haritalarının dairesel yapısını anımsatan formlarla çalıştığı yapıtlarına yer veren “Kutsal Ağaçlar”, sanatçının farklı ifade araçlarından yararlandığı işlerini bir araya getirerek bakış açılarının ve yöntemlerin indirgenemez çoğulluğuna vurgu yapıyor.

Sanatçının bazıları daha önce de sergilenmiş işlerinin de yer aldığı sergide en yakın tarihli işler "Gelene-ek" serisi başlığını taşıyanlar.

Bu seride Güneştekin bronz ve seramikle çalıştığı işlerinin temel felsefesini –ek ifadesine yüklediği anlam üzerine kuruyor ve gelenek sözünden ölü bir birikimin devinimsiz aktarımını değil, ama şiirsel edimin en yaratıcı anlarına dönüşle her zaman harekete geçilebilecek bir yenilenmenin canlı aktarımının anlaşılması gerektiğini söylüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli