Aynur Doğan’dan yeni albüm müjdesi

14-01-2020
Rûdaw
Aynır Doğan
Aynır Doğan
Etiketler Aynır Doğan Albüm Türkiye Turne Hedûr
A+ A-

Haber Merkezi - Kürt sanatço Aynur Doğan’ın yeni albümü “Hedûr / Zamanın Tesellisi” şubat ayında yayımlanacak. Sanatçı beş yıl aradan sonra Türkiye turnesine çıkacak.

Kürtçe müziğin uluslararası alanda önemli temsilcilerinden Aynur Doğan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla 7 Şubat’ta “Hedûr / Zamanın Tesellisi” adlı yeni albumünü  çıkaracağını açıkladı.

Sanatçı ayrıca Türkiye turnesi düzenleyeceğini belirtti. Turne programını paylaşan sanatçı, Türkçe ve Kürtçe açıklamasında “Türkiye turnesi için 5 yıl sonra yeniden hep bir ağızdan şarkılar söylemek için yola çıkıyoruz. Tirkiyê, piştî pênc salan ji bo bi yek dengî stranan bêjin me dîsa da ser rê ji” diye yazdı.

Doğan konserlerinde klasikleşmiş şarkılarıyla birlikte yeni albümünden şarkılar da seslendirecek.

Amerika’nın prestijli müzik okulu olan Berklee Müzik Okulu’na bağlı Mediterranean Music Institute tarafından verilen “Master of Mediterranean Music Award” (Akdeniz Müziği Ustası Ödülü) ile ödüllendirilen Aynur Doğan, YO-YO MA ve Silk Road Ensemble, Kayhan Kalhor, Javier Limon, Sertab Erener, Ajda Pekkan, Mercan Dede, Nerderland Blazers Ensemble gibi ünlü müzisyenlerle ortak projelerde çalıştı ve uluslararası sinema filmlerinde rol aldı.

Bugüne kadar The Guardian, El Pais, FAZ gibi önemli gazetelerde geniş yer bulan sanatçı, Folk Roots (fRoots), The London Times, Sons gibi tüm dünyaca tanınan dergilerin kapaklarında da yer almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli