Kürt fotoğrafçıya uluslararası ödül

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından AFIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun sanatçısı ) unvanı verildi.

 

Son yıllarda, Diyarbakır, Mardin, Van ve Hasankeyf’te çektiği fantastik fotoğraflarla tanınan Mehmet Masum Süer’in son bir yıllık çalışmalarını ve uluslararası yarışmalarda aldığı ödülleri değerlendiren Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu sanatçıya AFIAP unvanı ve bu unvana ait diploma vermeyi kararlaştırdı.

 

Mehmet Masum Süer’in uluslararası yarışmalarda en çok ödül alan 7 fotoğrafı da, dünya fotoğraf sanatı arşivi sayılan AFIAP’ın fotoğraf koleksiyonuna kabul edildi.

 

Rûdaw’a konuşan Mehmet Masum Süer, unvan diplomasını kazanmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

 

Kürt fotoğrafçı, “Fotoğrafçılığa merakım, çocukluğumda Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşadığımız yıllarda başladı. 1974-1993 yılları arasında, değişik gazete ve haber ajanslarında muhabir olarak çalıştım. 1993 yılında bölgede artan şiddet olayları yüzünden haberciliği bırakmak zorunda kaldım. Amacım Kürdistan coğrafyasını ve sanatını dünyaya tanıtmaktır” dedi.

 

Şu ana kadar ülke içinde ve dışında 86 ödül alan fotoğraf sanatçısı Süer, elde ettiği son ödülünün uluslararası bir fotoğrafçılık diploması olduğunu kaydetti.

 

Masum Süer’in izinde ilerleyen başka bir Kürt fotoğraf sanatçısı ise Sertaç Kayar.

 

Sertaç Kayar, sözkonusu ödülün bir fotoğraf sanatçısı için büyük önem arzettiğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Sertaç Kayar, “Bir Kürt fotoğraf sanatçısının bu ödülü alması önemli çünkü diğer fotoğraf sanatçılarına bir anlamda öncülük etmiş oluyor” dedi.