İstanbul’da dengbêjler geçidi

13-11-2023
Rawin Sterk
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Dengbêj İstanbul Kazo Xalide Mihemedê Serhedi Evin Sindi Ayhan Erkmen
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul Avcılar'da coşkulu Dengbêj Gecesi düzenlendi. Dengbêjler birbirinden güzel klamlarını seslendirirken geceye katılanlar da dengbêjler geçidinden keyif aldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen Dengbêj Gecesi’ne Kazo, Xalide, Mihemedê Serhedi, Evin Sindi ve Ayhan Erkmen katıldı.

Kürtlerin en yoğun yaşadığı metropollerin başında gelen İstanbul’daki bu geceye yoğun ilgi gösterildi.

Burada bulunmaktan keyif aldığını belirten Alaattin Dürüm, “Çok mutlu oldum, metropolde böyle dilini, kültürünü unutmamış olmak beni çok mutlu etti. Kimin emeği varsa teşekkür ediyorum” dedi.

Kadriye Aldun da “Yaralarımız iyileşti, yeniden açıldı. Krtler için böyle bir gece bulunmaz bir nimet” diyerek duygularını dile getirdi.

Mezopotamya Kültür Merkezi tarafından düzenlenen gecede dengbêjler klamlarını seslendirirken “Çirokbêj” Ayhan Erkmen de dengbêjlerin okuduğu klamların öykülerini anlattı.

Dengbêj Xalide, “Her yerde böyle güzel konserlerle halkımızın huzurunda olacağız. Böyle karar aldık, biz Kürt kültürünün yaşatılması için varız” dedi.

Dengbêjler Gecesi aynı zamanda geçtiğimiz günlerde vefat eden dengbêj Feyzoyê Rizo için de bir anma gecesi oldu.

Dengbêj Kazo, “İstanbul’da bir çok defa dengbêjler gecesi düzenlendi ama ilk defa böyle güzel oldu ve bu yüzden çok mutluyum” diye konuştu.

Geceye katılanlar arasında siyasetçiler, tanınan şahsiyetler, gençler ve çocuklar da vardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli