Çocuk Film Festivali’nde mülteci çocuklar teması

13-11-2018
Şewket Herkî
Şewket Herkî
Çocuk Film Festivali Afişi
Çocuk Film Festivali Afişi
Etiketler Çocuk Film Festivali
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Ankara'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali, 11 Kasım Pazar günü başladı.

 

11 Kasım’da başlayan 2'nci Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali’nde bu yıl daha çok mülteci çocuklar ve mülteci çocuklarla ilgili farkındalık yaratacak filmler gösterime girecek.

 

Rûdaw'a konuşan Festival Koordinatörü Tuğçe Çetinkaya, “Geçen yıl sıkılan çocuklar olmuştu. Çocuklar ilgilerini çekebilecek ve ortaklaştırabilecek ya da birşeyler kapabilecek film önerilerinde bulundu. Seçilen filmler çocuklarla tekrar tekrar izlendi. Filmler çocukların onayına sunuldu” dedi.

 

Festivalde, Yılmaz Güney Sahnesi başta olmak üzere, Sinetopya, ODTÜ Mezunlar Derneği, Bademlidere Çankaya Evi gibi merkezlerde, 60 film, söyleşiler, paneller, uzman eğitmen ve sanatçılarla oluşturulan pek çok atölye ve gösterim yer alacak.

 

İzleyici Sena Dilara Tosun, “Ben en çok dostluğun naslı birşey olduğunu hissettim. İyiliği hissettim. Herkes tehlikeli olduğunu düşünüyor ama küçük kız ise ona öyle davranıyor diye mutlu oluyor” diye konuştu.

 

Berkin Yılmaz, “Duygulandım ve hırsızlık yapmadıklarını anladım. Üzüldüm onlar için. Çabucak ayrıldılar ama hayatta kalabildiler. Yani Allah korudu” ifadelerini kullandı.

 

Efe Kadiroğlu ise, duygu ve heyecan hissettiğini söyledi.

 

Festival, farklı yaş gruplarından çocukları, gençleri ve ebeveynleri kapsayacak bir gösterim ve etkinlik şöleninin ardından 18 Kasım’daki kapanış töreniyle son bulacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli