28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı

Haber Merkezi – Bu sene 28’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı.

"Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması" ve "Adana Kısa Film Yarışması" olmak üzere 4 kategoriden eserlerin izleyiciyle buluşacağı 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesince 13-19 Eylül'de gerçekleştirilecek festival için düzenlenen törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Genel Koordinatörü İsmail Timuçin ve Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan katıldı.

Altın Koza Film Festivali, çeşitli etkinliklerle 19 Eylül'e kadar sürecek.

Festival kapsamında, uzun metraj kategorisinde başvuruda bulunan 45 filmden 10'u "Altın Koza Ödülü" için jüri karşısına çıkacak.

Yönetmen Nisan Dağ'ın "Bir Nefes Daha", Barış Sarhan'ın "Cemil Şov", Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun "Dermansız", Erdal Rahmi Hanay'ın "Fuad", Sinan Sertel'in "İçimdeki Kahraman", Erkan Tahhuşoğlu'nun "Koridor", Muhammet Çakıral'ın "Lacivert Gece", Tufan Taştan'ın "Sen Ben Lenin", Ahmet Necdet Çupur'un "Yaramaz Çocuklar" ve Mehmet Ali Konar'ın "Zin ve Ali'nin Hikayesi" filmleri yarışacak.

Altın Koza’nın jüri başkanlığını bu yıl oyuncu, yönetmen Tilbe Saran üstleniyor. Oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve sinema yazarı Şenay Aydemir de festivalde jüri üyesi olarak yer alacak.

Festivalin programına buradan ulaşabilirsiniz.