Kürt yayınevleri İstanbul’daki kitap fuarına katılmadı

13-03-2019
Rawîn Stêrk
Rawîn Stêrk
Etiketler İstanbul Kitap Fuar
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - İstanbul'da düzenlenen ve 200'den fazla yayınevinin katılımıyla gerçekleşen 6’ıncı Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nda ekonomik nedenlerden ötürü bu yıl Kürt yayınevleri katılamadı.

 

İstanbul'un Yeşilköy ilçesinde 15 bin metre kare alanda düzenlenen kitap fuarında ekonomik krizden dolayı hiç bir Kürt yayınevi stand alamadı.

 

9 Mart'ta başlayan ve 17 Mart'a kadar devam edecek olan fuara her yıl 350 yayınevi katılırken bu yıl ekonomik kriz sebebiyle 200 yayınevi katıldı.

 

Rûdaw'a konuşan yazar ve yayınevi sahibi Haldun Açıksözlü, "Son bir yılda çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Ekonomik krizin etkisi her yerde görülüyor. Kitap halkın kolay vaz geçebildiği bir şeydi. Fuara olan ilginin yüzde 50 oranında düştüğünü söyleyebiliriz. Diğer yandan fuarın siyasete alet edilmesi durumu olumsuz etkiliyor. Fuar ve standların böyle bir imaja sahip olmaması gerekiyor. Okuyucu yok ve sıkıntılı bir süreç var" dedi.

 

Dini yayınevlerinin çoğunlukta olduğu bu yılki fuarda, katılımcıların da daha çok bu standlara ilgi gösterdiği görüldü.

 

Bir başka yayın evi sahibi Ali Arslan, "Eskiden dini kitapların dağıtılmasına izin verilmiyordu. Şimdi ise bu alana olan ilgi çok iyi. Yayınevi olarak Irak'a da kitap gönderiyoruz. Gönderdiğim şehirlerin başında Erbil ve Duhok geliyor" ifadelerini kullandı.

 

Fuarda eski kitap satan sahaflar da yerlerini aldı. Sahaf Rüzgar Ulaş, "Sahafların daha fazla yer aldığı doğru ve sahaflara olan ilgi fena değil. Çünkü biz sahaflarda her türden kitap bulunuyor. Bu yüzden halk bizi daha çok tercih ediyor. Bu yıl genel olarak fuara katılım az" diye konuştu.

 

6’ıncı Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nda bir çok yazar da kitaplarını imzalıyor. Fuar kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi ve atölye çalışması gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli