Yasaklı filmin oyuncusu: Karar siyasiydi

Beyrut (Rûdaw) – Müstehcen sahneleri olduğu gerekçesiyle yasaklanan “Beyrut Oteli” filminin başrol oyuncusu Darine Hamze, yasak kararını “siyasi” olarak niteledi.

 

Rûdaw’a konuşan Lübnan’ın en ünlü oyuncularından olan Darine Hamze, İranlı film yapımcısı Maziar Miri’nin “Kanun Kitabı” filminde rol almasıyla ilgili, “Maziar Miri Beyrut’a kalablık bir ekiple geldi. Birçok Lübnanlı aktrisle görüştü ancak seçecekleri oyunucunun yüz güzelliğinin doğal olması gerektiğini söylediler. Biliyorsunuz Lübnanlı kadınlar çokça estetik ameliyat yapıyor” dedi.

 

Hamze, kendisinin doğal güzel olduğunu ve estetik ameliyat geçirmediğini söyledi.

 

Dünyanın dört bir yanından gösterilen “Beyrut Oteli” filminin yasaklanmasına ilişkin ise ünlü oyuncu şöyle konuştu:

 

“Doğru, bu film diğer ülkelerde gösterildi ama Lübnan’da yasaklandı. Çünkü Lübnan’da siyaset ve dinden bahsedilen her çalışmada sorun yaşıyoruz. Bu filmde ikisinden de söz ediliyordu. Lübnanlı bir kadın şarkıcının bir Fransızla aşkı anlatılıyor. Filmdeki Fransız, Lübnan’ın suikaste kurban giden başbakanı Refik Hariri’nin katilini araştırıyor. Lübnan hükümetinin katilin kim olduğunu bildiğine işaret edildiği için film yasaklandı. Ancak yasak kararı film için iyi bir reklam oldu. Medyada bu sebeple yer alması, daha çok insanın filmi izlenmesini sağladı.”