VAN - İpekyolu Belediyesi ödüllü dengbejlik yarışması düzenliyor

12-04-2020
Rûdaw
Etiketler Van İpekyolu Belediyesi Dengbej Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - Van’ın İpekyolu Belediyesi, “Dengê Malan” adlıyla ödüllü dengbejlik yarışması projesini hayata geçiriyor. Yarışma sonuçları 30 Nisan tarihinde açıklanacak.

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal hayatta yaşanan değişikliklerin ardından evde kalmak zorunda olanlar için “Dengê Malan” adlı proje başlattı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmettin Aslan, amaçlarının bölgenin en önemli kültür değerlerinden biri olan dengbejlik sanatının yeni nesile ulaştırılması olduğunu söyledi.

Aslan, bu kültür projesi sayesinde halkın evlerinde güzel vakit geçirmelerini sağlamak ve dengbejlik kültürünü yeniden canlandırmak istediklerini dile getirdi.

Necmeddin Aslan, proje kapsamında katılımcıların 0-9 dakika arasında söyleyecekleri Kürtçe dengbej klamlarını videoya alarak 13 ile 24 Nisan tarihleri arasında kultur@ipekyolu.bel.tr adresine yollayarak başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

İpekyolu Belediyesi tarafından oluşturulan jüri değerlendirme kurulu videoların değerlendirilme işlemlerini tamamladıktan sonra yarışma sonuçlarını 30 Nisan tarihinde açıklayacağı belirtildi.

Yarışmada birinciliği elde eden yarışmacıya yarım altın, ikinciliği elde edene çeyrek altın, üçüncülüğü elde edecek yarışmacıya da bağlama hediye edilecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İpekyolu Belediyesi olarak 326 binlik nüfusa sahip ilçede 7’den 70’e her kesin katılabileceğini duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli