Enca konseri Kürt hayranlarını ikiye böldü

11-03-2019
Darbaz Younis
Etiketler Enca Erbil Konser
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Ünlü Arnavut şarkıcı Enca'nın Erbil'de düzenleyeceği Newroz konseri için bilet fiyatlarının 150 dolar olarak belirlenmesi Kürdistan’daki sosyal medya kullanıcılarını arasında tartışmaya neden oldu. Bir kısım, İsviçre'de aynı şarkıcının konserine 20 dolar verildiğini belirterek bu durumu eleştirdi.

 

1995 Arnavutluk doğumlu Enca Haxhia, 2012'den beri söylediği şarkılarla ülkesinde ve Avrupa'da ün kazandı. Avrupa'daki gece klüplerinde sahneye çıkan Enca, Newroz gecesi Erbil'de sahneye çıkacak.

 

Kürdistan Bölgesi'nde geniş bir hayran kitlesi olan Enca'nın Erbil'e gelme kararı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Facebook'ta 600 bin takipçisi bulunan Enca'nın Kürt takipçileri şarkıcının paylaşımlarına da Kürtçe yorum yapıyor.

 

Rûdaw'a konuşan Enca'nın menejeri Lorens, "Evet, Enca'nın Erbil'de konser düzenlesimi için anlaşma yaptık. Çok özel ve zevkli bir konser düzenlemek istiyoruz" dedi.

 

Ancak Arnavut şarkıcının Erbil’de düzenleyeceği konserin bilet fiyatları sosyal medya üzerinden büyük bir tartışmaya yol açtı.

 

Enca'nın İsviçre'deki bir gece kulübünde düzenlendiği son konserin bilet fiyatları 20 dolar iken özel bir şirket tarafından çğırılan şarkıcının Erbil'deki konseri için bilet fiyatları 150 dolar olarak belirlendi.

 

Enca hayranı olan Erbilli Muhammed Fahreddin, "Eğer bu etkinlik özel bir girişimle düzenleniyorsa, olumlu ve gerekli görüyorum. Çünkü gece etkinliklerine katılmak isteyen çok sayıda gencimiz İstanbul, Dubai ve Beyrut'a gidiyor, buralarda büyük paralar harcıyorlar. Eğer bu etkinlikler Erbil'de düzenlenirse bu paralar kentimizde kalacak, turizme faydası olacak. Erbil başkent olduğu için burada çok fazla yabancı ve turist bulunuyor, her çeşit etkinliğe ihtiyaç var, bütün dünyada bu tür etkinlikler var" dedi.

 

Geçen yıl Enca’yı Erbil’e davet etmek istediklerini ancak yüksek fiyat talep etmesi üzerine vaz geçtiklerini belirten Erbil merkezli Event Organizasyon Şirketi yöneticileri de böyle bir konser için 150 dolar istenmesinin haksız olduğu görüşünü savundu.  

Enca'nın Kürdistan'da birçok hayranı olduğunu ve gençler arasında sevildiğini dile getiren Event Organizasyon Şirketi yöneticilerinden biri, “Enca Erbil'e gelmek için bizden 30 bin dolar istedi. Bunun yanı sıra ikisi Business Class 6 uçak bileti ve ekibi için 5 yıldızlı otel talep etti" ifadelerini kullandı.

 

Enca ile o zaman anlaşamadıklarını belirten yönetici, "Çünkü Enca'nın geliş gidiş maliyeti 60 bin doları buluyordu" diye konuştu.

 

Enca Kimdir?

 

Tam adı Enca Haxhia olan popüler sanatçı 1995'te Arnavutluk'ta doğdu.

 

15 yaşından itibaren çektiği videoları yayınlayan Enca, 2012'de 17 yaşındayken ilk profesyonel çalışması olan "The Best Of" adlı klibi yayınladı.

 

2016'da Arnavutluk'un en iyi kadın sanatçı ödülün aldı. Bugüne kadar dört ödül alan Enca'nın son çalışması "Rendez Vous" adıyla çıktı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli