Rûdaw Bollywood yıldızların evinde

Mumbay (Rûdaw) -  Üç gün bekledikten sonra Salman Khan’ın evine gitmek için randevu alabildik. Evinin kapısına vardığımızda yaklaşık 40 kişilik bir grubun toplandığını gördük. Bazıları Khan’ın evinin önünde durmuş selfie çekiyordu.


 Mumbay’daki bu büyük evin kapısında 15 koruma görevlisi duruyordu. Kapıda randevumuz olduğunu söyledik ama evde kimsenin olmadığı yanıtını aldık. Sonra kendimizi tanıttık. Korumalardan biri içeri gidip geldikten sonra, “Siz Irak Kürdistan’ından mı geliyorsunuz?” diye sordu. “Evet” dedik ve böylece bizi içeri aldılar.

 

Bollywood ailesi

 

Tam adı Abdul Rashid Salim Salman Khan olan Hindistanlı ünlü aktör, televizyon sunucusu ve model, aynı zamanda kendisi gibi ünlü olan aktör, senarist ve yönetmen Selim Khan’ın oğlu.

 

Onlar Hindistan’da “Bollywood Ailesi” olarak tanınıyorlar. Selim Khan, üç oğlu ve damadı Bollywood’da birlikte çalışmış ve şimdi hepsi aynı evde yaşıyor.

 

Salman Khan’ın davetlisi olarak oturduğumuz sofrada diğer tüm aile fertleri de hazır bulundu. Baba Selim Khan’a, “Hint filmleri Kürdistan’da çok izleniyor, bunu biliyor muydunuz?” diye sorduğumuzda, “Evet, biliyorum. Sizin halkınız Hint filmlerini seviyor” cevabı aldık.

 

Selim Khan IŞİD savaşından da haberdardı. “Bu savaş hakkında bir film çekmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorumuza da, “İlgi çekici bir hikaye olursa neden olmasın” diye cevap verdi.

 

Sanatçı aile IŞİD’in kaçırdığı Ezdi Kürt kadınlardan da haberdardı. Hindistan’da Theresa Anne ödülü alan iki Ezdi aktivisle görüşmek istediklerini ancak buna fursat bulamadıklarını söylediler.

 

Selim Khan’ın oğullarından Abraaz Khan ve ailesi ile Sohail Khan da sorfada oturmuştu. Ancak onlar Salman Khan kadar tanınmış değilller.

 

Selim Khan’a oğlu Salman Khan’ı sorduk. “Onunla ilişkilerimiz çok iyi, birlikte yaşıyoruz. Ben yolunu açtım ama o da çok yetenekli biri olduğu için şimdi Hindistan’ın tanınan yıldızlarından biri” dedi.

 

Salman Khan 1965 doğumlu. 53 yaşında olmasına rağmen hala evlenmemiş. Salman Khan filmlerde daha çok zorba, mafya ve savaşçı rolleriyle önplana çıkıyor. O Hint sinemasının şiddet yüzü olarak biliniyor. Fakat gerçekte çok şefkatli, duyarlı uysal ve sakin biri gibi görünüyor. Zaten gelirinin yüzde 40’ını fakirlere ve hayır kurumlarına bağışlaması onun bu yönünü açığa çıkarıyor.

 

Babası da oğlunun bu davranışı hakkında, “Oğlumun bu yönünü çok seviyorum, onunla gurur duyuyorum” diyor.  

 

Selim han biri hristiyan diğeri hinduist iki kadınla evli. Evinde hem İncil, hem Kur’anı Kerim hem de hinduilerin Küçük Tempil’i bulunuyor. Salman, Arbaaz ve Sohail ilk eşinden oğlulları.

 

Abraaz ve Sohail de Kürtleri tanıdıklarını söylediler. Sohail Khan, “Kürdistan halkına saygı duyuyorum” dedi.

 

Bir fotograf için 45 saat yol

 

Mumbay Hindistan’ın büyük kentlerinden biri. 12 milyon nüfuslu kent sinema sanayii ve Bollywood’uyla meşhur bir yer. Bollywood yıldızlarının çoğu da bu kentte yaşıyor.

 

Salman Khan’ın evi Munbay’daki evi Bendray semtine düşüyor. Burası sinemacıların semti olarak biliniyor.

 

Ziyaretiniz tamamlandıktan sonra evden çıktık. Kapının önü hala kalabalıktı ve gelenler bulundukları evin önünde fotoğraf çekiyorlardı.

 

Atişi adlı bir genç de bunlardan biriydi. Ne yaptığını sorduğumda, “Salman Khan’ın evinin önünde resim çekiyorum. Hatıra resmi. 45 saatlik bir tren yolculuğunun ardından buraya geldim” dedi.

 

Hintli sinema yıldızlarının evlerinin önü sürekli böyle kalabalıkmış. Bazıları kendilerini hayranlarından gizliyor bazıları ise haftanın belirli bir gününü onlara ayırıyor.