Yılmaz Erdoğan: 51 yıldır yeniden yapılanıyoruz!

10-09-2014
Rûdaw
Etiketler yılmaz erdoğan altın portakal film
A+ A-

Haber Merkezi - Uluslar arsı Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen festivalin her yönetim değişikliğinde yeni bir yapılanma sürecine girmesini eleştirerek, "51’incisini yapıyoruz ve hala yeniden yapılanıyoruz. Birisinin yaptığını öbürü yıkıyor, birisi toplamaya çalışıyor. Bundan çok sıkıldım" dedi.


 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 10 - 18 Ekim tarihleri arasında 51’incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tanıtım toplantısı Su Otel’de yapıldı. 



Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Festival Direktörü Elif Dağdeviren ve Festival Komitesi üyesi Zeynep Özbatur Atakan katıldı.



Yılmaz Erdoğan yatığı konuşmada, festival için artık ’yeniden yapılanma’ lafını duymak istemediğini belirterek, "51’incisini yapıyoruz ve hala yeniden yapılıyoruz. Birisin yaptığını öbürü yıkıyor, birisi toplamaya çalışıyor. Bundan çok sıkıldım" dedi.  



Türkiye’de sinema sektörünün büyüdüğünü ve buna uluslararası olmayı çoktan başarmış bir dizi sektörünün de eklendiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:



"Uluslararası deyince ben yalnızca Batı’yı anlamıyorum. Nicedir Doğu’yu da algılamaya başladık. Hatta dizilerimize gösterilen yoğun ilgi Doğu’dan. Bu coğrafyanın Cannes Film Festivali olabilir. Bu yıl 130 sinema filmi çekiliyor. Bu çok onur verici bir şey. Bunun 57’si başvurmuş. Türkiye’nin galiba her şehrinde, her sokağında dizi çekiliyor. Hatta, zaman zaman, kimi dikkatsizlikler yüzünden, mahalle halkı ’Artık burada dizi çekmeyin’ diye eylem yapmaya başladı.” 



Altın Portakal Film Festivali’nde daha önce jüri üyeliği yapan, ’Büyük Adam Küçük Aşk’ın en iyi film seçildiği 38’inci festivalde ’Vizontele’ ile yarışan Erdoğan, "Gençlikte, enerjikken kendince adalet peşinde koşuyorsunuz. Göremediğiniz zaman da isyan ediyorsunuz. Benim de bir iki küçük isyanım olmuştu. Sonra jüri üyeliği yapınca, bunun böyle olmadığını görüyorsun" diye konuştu.


 
Antalya’da düzenlenen basın toplantısında 1964’te ’Gurbet Kuşları’ filmiyle Altın Portakal alan ilk yönetmen Halit Refiğ’e verilen ödülden yola çıkarak tekrar tasarlan ödül heykelciği de tanıtıldı. 


 
Altın Portakal’ın 51’inci yılında ilk ödüle dönülürken festivalin uluslararası yarışma kategorileri için Venüs Heykeli fazlı şekilde dizayn edildi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli