IŞİD mağduru çocuklar Şengal Sanat Grubu’nu kurdu

10-02-2021
Rûdaw
Etiketler Şengal Sanat Grubu Şengal IŞİD mağduru çocuklar Müzik grubu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Duhok’taki Şarya Kampı’nda kalan IŞİD mağduru Ezidi Kürt çocuklar, yaşadıkları kötü günleri unutmak için Şengal Sanat Grubu adında müzik grubu kurdu.

IŞİD mağduru Ezidi Kürt çocuklar Şarya Kampı’nda Şengal Sanat Grubu’nu kurdu. Çocuklar Kürtçe müzik ve çalgılar çalarak acılarını unutmaya çalışıyor.

Üç Ezidi Kürt genci tarafından geçen yılın Kasım ayında kurulan müzik grubu 32 kişiden oluşuyor. Gruptakilerin hepsi IŞİD’in eline düşüp kurtulan ve halen yakınları bulunmayan çocuklardan oluşuyor.

2018 yılında IŞİD’in elinden kurtulan Haniya Hadi, “Bizim için çok iyi oluyor buraya gelmek. Çadırların altında sıkılıyoruz, buraya gelince mutlu oluyoruz” dedi.

Şengal Sanat Grubu, kendi içinde müzik, şarkı ve halay bölümü olarak üç grup kurmuş.

Xade Xêro ise, “Hayatım çok değişti ve bende değiştim. Bir çok şey öğrendim, müzik öğrendim, bir çok faydasını gördüm” ifadelerini kullandı.

Semir Ömer, gruba katıldıktan sonra çok şey öğrendiğini ve mutlu olduğunu söyledi.

Mamosta Qewal serpireştî û rahêneriya wan zarokan dike, ku xwandina xwe di Peymangeha Hunerên Ciwan de qedndiye. Ew di gel du hevalên xwe heftiyê sê rojan vê grûpê fêrî hunera folklur dikin.

Grubun liderliğini de Gençlik ve Sanat Okulu mezunu genç Qewal Heci yapıyor.

Qewal Heci, “Bu şekildeki insanlar bir çok psikolojik sorunla karşılaşıyor. Bu grubu bir amaç için kurduk. Çocuklar hem müzik aletlerini öğrenecek hem de psikolojik yönden rahatlayacaklar” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli