Cannes Film Festivali başladı

Haber Merkezi –  Bu sene 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali, bir çok sinema yıldızı ve yönetmenin katılımı ile dün başladı.

 

İranlı yönetmen Asger Ferhadi'nin Everybody Knows (Herkes Biliyor) isimli filmi ile perdelerini açan festivalde Altın Palmiye için 21 film yarışıyor.

 



Festivalde ayrıca Hollywood'dan dünyaya yayılan cinsel taciz skandalı gündemde. Sinema endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapmak amacıyla ise bu sene festivalin juri üyelerinin çoğu kadınlardan oluşuyor.

 



8-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 71'inci Cannes Film Festivali'nin ana jürisinde Blanchett başkanlığında Ava DuVernay, Denis Villeneuve, Kristen Stewart, Léa Seydoux, Chang Chen, Robert Guediguian, Khadja Nin ve Andrey Zvyagintsev Cannes yer alıyor.

 



Festivalin büyük ödülü Altın Palmiye için yarışan yönetmenler arasında Nuri Bilge Ceylan da bulunuyor. Ayrıca Spike Lee, Pawel Pawlikowski ve Jean-Luc Godard gibi isimler de yarışta yer alıyor. Nadine Labaki, Eva Husson ve Alice Rorhwacher bu kategoride yarışan kadınlar.

 



Bu seneki festivalde geçmişte yaşanan skandalların yaşanmaması için festival yönetimi cinsel saldırı ya da istismara uğrayan kadınların arayabileceği bir telefon hattı oluşturdu.

 

Ayrıca Cumartesi günü düzenlenecek kırmızı halı töreninde 100'den fazla kadın geçit yapacak.

 


 

Fransa'nın Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa da "Cannes'da ortaya çıkanlarla Cannes'da mücadele edilmeli" diyerek bundan sonra festival yönetimin bu alanda çok daha dikkatli hareket edeceğinin işaretini verdi.