Rewşan'ın yeni albümü TOV yarın çıkıyor

09-01-2020
Rûdaw
Etiketler Rewşan Çeliker TOV Albüm
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Kürt sanatçı Rewşan Çeliker’in yeni albümü TOV (Tohum), CK Music Production etiketiyle 10 Ocak 2020’de tüm dijital platform ve müzik marketlerde yerini alacak.

Özgün yorumu ve unutulmaya yüz tutmuş şarkılardan oluşan ilk albümü “Ax Lê Wesê” ile müzikseverlerin dikkatini çeken Rewşan Çeliker, ikinci albümüyle sıra dışı bir koleksiyona imza atıyor.

Rûdaw’a konuşan Çeliker’in menajeri Büşra Tatar, Progresif Folk türündeki TOV’da yer alan eserlerin eski ve modern enstrümanların kullanıldığını söyledi.

Tatar ayrıca, albümde 10 Kürtçe eserin bulunduğunu belirtti.

TOV albümünde Kamuran Ali Bedirhan, Fêrikê Ûsiv ve Aram Tigran gibi şair ve ozanların dizeleriyle, günümüz bestecilerinden Dr. Ahmet Kaya ve Mirady Doğan’a ait eserler ve sanatçı Rewşan’ın kendi besteleri de bulunuyor.

Raggy ile Blues müzik tarzlarını benimseyen Kürt sanatçı Rewşan’ın ilk lansman konseri 29 Ocak 2020’de İstanbul, Moda Sahne’de gerçekleşecek.

Rewşan Çeliker daha önce Rûdaw’a verdiği bir röportajda, “Müzik hayatınız nasıl başladı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Annemin bebekken kulağıma fısıldadığı ninnilerle. Onun sesinden şarkılarla, göç yollarında gidip gelen dayılarımın evimizde kurdukları dengbej divanlarıyla, Erivan radyosu sesleri ile başladı müzikle olan ilk temasım. Ailemde şarkı söylemek için hep teşvik etti.

PORTRE / Rewşan Çeliker

Bitlis’in Tatvan ilçesinde dünyaya gelen Kürt sanatçı Rewşan çeliker, 13 yaşına kadar bu ilçede yaşamını sürdürdü. Daha sonra Mersin’ e göç eden aile, burada yeni bir hayat kurar.

Lise eğitimini bu şehirde bitiren Çeliker,  Ankara  Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun olur.

Lisans eğitimi boyunca keman, yaratıcı drama ve tiyatro alanında eğitimler alır. İstanbul Pera Güzel Sanatlar Keman-Viyola Bölümü’nde ‘Müzik ve Armoni’ eğitimi alan sanatçı, birçok üniversitenin oda orkestrası, Jazz orkestralarında çaldı. Kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Film Müzikleri Orkestrası’nda birçok başarılı konserde yer aldı.

2014 yılında Kadın Kürtçe Sözlü Geleneği ve Müzikal Bellek üzerine araştırmalar yapıp elde ettiği verileri “Dengên Bakûr (Kuzey’in Sesleri)” adlı televizyon programında paylaşıp aynı programın sunuculuğunu yaptı.

2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Oyunculuk Bölümü Yüksek Lisans tezini “Müzikal Tiyatro” alanında tamamladı.

Sinema filmlerinde oyuncu olarak yer alan Rewşan Çeliker, aynı zamanda Kürtçe ve Türkçe pek çok sinema, belgesel ve dizi filmlerde seslendirmen olarak karakterlere can verdi. Anadolu ve Mezopotamya dillerinden şarkıları seslendirdiği “Horizon” adlı Rock grubunda vokalist ve kemancı olarak uzun yıllar başarılı konserler verdi.

Herkesin büyük bir heyecanla karşıladığı canlı kayıt performanslarından oluşan şarkılarını topladığı  “Ax Lê Wesê” albümü; Los Angeles’tan Digitalent Production etiketiyle Şubat 2018’de tüm dijital platformlarda dinleyicisiyle buluştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli