Kürt model İtalya’da markaların yüzü oldu

08-05-2019
Derbaz Yunis
Etiketler Kürt Model Tasarımcı İtalya Mariano
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Ünlü Kürt model Koçer Farac dünyaca ünlü 30 marka ile reklam çalışması yaptığını söyledi.


İnstagram’da yaklaşık yarım milyon takipçisi olan Kürt model gerçekleştirdiği projelerle tasarımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.


En son İtalyan model ve tasarımcı Mariano de Vaio’nun çalışmasında yer alan Farac Kürt gençlerinin dünya piyasalarında görmeyi umut ettiğini söylüyor.

 

Ünlü giyim markası NOHOW’ın reklam yüzü oldu ve dünyaca tanınmış modeller ile aynı kareyi paylaştı.

 

Koçer Farac Rûdaw’a verdiği röportajda özel hayatını ve projelerini anlattı.

 

Model olmaya nasıl başladın?

 

“Kamera karşısında çalışmayı çok seviyorum ama bana model ve manken olarak hitap edilmesinden hoşlanmıyorum. Eğer bu şekilde hitap edilecekse de modellik benim işim ve günlük yaşantım haline gelmeli. Ben daha çok saç stil ve tarzları üzerinde çalışıyorum. İlk kez 2008 yılında İsveçli bir giyim markasına modellik yaptım. Bahar sezonu koleksiyonu için çekim yapacaklardı, orada boy gösterdim”.

 


Söz konusu İsveç giyim markası dışında başka markaların reklam yüzü oldun mu?

 


“2008 yılında İsveç’te gerçekleştirdiğim proje dışında 30 farklı dünya markası ile çalıştım. Dünyaca tanınmış NOHOW markasıyla da çalıştım.”

 


Kürt tasarımcılar ile projelerin var mı?

 


“Hiçbir Kürt tasarımcısı ile her hangi bir proje içinde bulunmadım”

 


Kürdistan’da çok sayıda genç ‘modellikle’ uğraşıyor, siz bu gençlerin çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

 


“Kürdistanlı gençleri bu alandaki çalışmalarını görmek, modellik arzu ve hayallerinin olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Başarıların devamını diliyorum. Ancak bazen bir modellin taşıması gereken özellikleri olmayan kişilerin kendini model olarak tanıtıyor olması ve tutarsızca eleştiri yapmasını doğru bulmuyorum. Açıkçası bu durum beni üzüyor. Kürt gençleri bu konuda birbirleri ile dayanışma içinde olmalarını umuyorum.”

 


Eşinizle olan fotoğraflarınız sosyal medyayı salıyor ve devamlı paylaşılıyor, nasıl tanıştınız?

 


“Ben ve eşim aynı mesleği icra ediyoruz. İkimizde saç tasarımcısıyız, yeni saç tasarımları üzerinde çalışıyoruz. Eşimde aslen Kürt. Eşimin yeni kuaför salonunun açılışında tanıştık”

 


Geçtiğimiz dönem ünlü İtalyan model Mariano Di Vaio ile reklam çalışmanız oldu, beraber fotoğraflarınız yayınlandı. Bu iş hakkında ne söylemek istersiniz? Şu an görüşüyor musunuz?

 


Mariano ile arkadaşlığımız uzun zaman öncesine dayanıyor. Bu projede beraber çalışmaya karar verdik. NOHOW adında giyim markası yarattı ve yaz koleksiyonu çekimleri için aynı projede yer aldık. Projenin çekimleri İtalya’da yapıldı yakın bir zamanda koleksiyonun tamamı yayınlanacak”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli