Araştırmacı yazar Necat Zanyar’ın ‘Kürt Aklı’ isimli yeni kitabı çıktı!

10 saat önce
Etiketler Necat Zanyar Kürt Aklı Kitap Doz Yayınları
A+ A-

Haber Merkezi – Araştırmacı yazar Necat Zanyar’ın birkaç yıllık çalışması ‘Kürt Aklı’ adıyla yayımlandı.

Kürt Aklı’nın yapısı ve birey-din-devlet ilişkisini inceleyen kitap dört bölümden oluşuyor.

Felsefi antropoloji türündeki düşünce kitabında uluslara özgü akıl yapıları, ulus karakterini oluşturan faktörler, tarih, coğrafya, dil, din ve geleneğin bin yıllar içinde şekillendirdiği Kürt kimliği araştırma konusu yapılıyor.

Doğu ve Batı kültüründen yüzlerce kitaplık zengin bir kaynakçaya dayanan eserde Kürtlük en yakınındaki ulus kimlikleri olan Türk, Arap ve Fars kimlikleriyle karşılaştırmalı bir şekilde ele alınıyor.

Kürtlerin devletsizliği, Kürdistan’ın geleceği ve dijital devrim, kitabın odağına aldığı konular arasında yer alıyor.

Doz Yayınlarından çıkan 392 sayfalık Türkçe kitap, yayınevi dijital adresi ve diğer dijital platformlarda hafta başı itibariyle satışa sunuldu. Kitabın PDF satışının olmadığı öğrenildi.

Yazar Necat Zanyar X’teki duyurusunda kitabın Kürt düşün dünyasına zenginlik katmasını umduğunu, birçok konuda yeni tezler öne sürdüğünü belirtti.

Yazarın şu ana kadar yayımlanmış 7 kitabı bulunuyor.

Necat Zanyar kimdir?

1982’de Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Ziving köyünde dünyaya geldi. 6-7 yaşına kadar köyde yaşayan Zanyar, ilk, orta ve lise öğrenimini Batman merkezde tamamladı. 2007’de Kocaeli Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun oldu. Mardin Artuklu Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatında master yaptı. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji fakültesinden mezun oldu.

Diyarbakır ve İstanbul illerinde 15 yıl avukatlık yaptı. 3 yıl Kürtçe bir derginin editörlüğünü yaptı. Çok sayıda Kürtçe klasik şiiri özellikle Melayê Cizîrî’nin şiirlerini seslendirdi.

Zembîlfiroş, Stêrkên edebiyata Kurdî, Sews, Akıl ve Aydınlanma Said Nursi, Abdurrahim Rahmi Zapsu Çok Yönlü Bir Tanıklığın Öyküsü gibi Kürtçe ve Türkçe kitaplar yazdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli