Yahudi Kürtler Kube (Köfte) Şenliği düzenledi

Haber Merkezi – İsrail’de yaşayan Yahudi Kürtlerin düzenlediği 8’inci Gelenek Kube Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Ülkenin değişik yerlerinden gelen onlarca aşçı şenlik meydanında Kürt mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan kube (içli köfte) çeşitlerini hazırlayarak konuklara sundu.

Orşelim yakınlarındaki Mesbaret Zion yerleşkesinde bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Kube Şenliği 4 Temmuz günü başladı.

Mesbaret Zion Belediyesi’nin Amfi-Park'ında düzenlenen şenliğe İsrailliler de büyük ilgi gösterdi.

Şenlik kapsamında Kürt mutfağının zengin tariflerini içeren, farklı tür ve çeşitlerde kube (içli köfte) tezgahı kuruldu.

Kuba Hamo, Kuba Hamuşta, Kuba Doşav, Kuba Helebi, Kuba Pesac, Kuba Matafoniye, Kuba Pancar, Kuba Bulgur, Kuba Bamya, Kuba Şifte, Kuba Kundir, Kuba Zer, Kuba Kivark ve daha bir çok çeşit içli köfte aşçılar tarafından hazırlanarak misafirlere ikram edildi.

Etkinliğe Mebasret Zion Meclis Başkanı Yoram Şimon ve İsrail'deki Kürt cemaati başkanı Yehuda Ben Yosef de katıldı.

jerusalem.mynet’e konuşan festivalin organizatörlerinden Merav Rafei, "Bu çok güzel bir kültürel etkinlik. Festivalde 20 yemek standı açıldı ve ülkenin dört bir yanından yaklaşık 20 bin kişi yemek yemeye ve Kürt kültürünü tatmaya geldi” dedi.

Rafei, içli köftenin yanı sıra asma yaprağından yapılan sarma ve diğer Kürt yemeklerinin de tezgahlarda bulunduğunu söyledi.

Etkinlik kapsamında belediyenin amfitiyatrosunda şarkıcı Itzik Kala şarkılarını seslendirdi.