‘Elif Ana’ filmine Uluslararası Altın Şövalye Film Festivali'nden iki ödül

06-06-2023
Rûdaw
Etiketler Elif Ana Film Sinema Ödül Rusya
A+ A-

Haber Merkezi - Yönetmenliğini Kazım Öz ve Semir Aslanyürek’in yaptığı “Elif Ana” filmi Grozni kentinde düzenlenen 32. Uluslararası Altın Şövalye Film Festivali'nde jüri özel ödülü ile festival organizasyon komitesinin özel ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Altın Şövalye Film Festivali 32 yıldan bu yana her yıl farklı bir kentte düzenleniyor. Festival bu yönüyle dünyadaki diğer film festivallerinden ayrışıyor.

Bu yıl Grozni'de düzenlenen ve 8 gün süren festivalde jüri, kararlarını açıkladı.

Uluslararası juri yarışmaya katılan 20 film arasından Elif Ana’ya jüri özel ödülünü verdi. Ayrıca festivalin organizasyon komitesi de Elif Ana’yı ödüle değer buldu.

20'den fazla ülkeden sinemacının bulunduğu festivale, Elif Ana filminin yönetmelerinden Semir Aslanyürek de katıldı. Sahnede kendisine takdim edilen ödülü alan Semir Aslanyürek festival organizasyonuna teşekkür ederek, “Yaşasın Sinema, yaşasın festivaller! Umarım Altın Şövalye FF önümüzdeki yıllarda İstanbul’da da düzenlenir” dedi.

2022 yılında yapılan film, bilgeliği ile tanınan “Anadolu'nun kutsal anası” Elif'in sevgi, barış, eşitlik, paylaşım, hoşgörü ve merhamete dair değerlerini işliyor.  Film gerçek bir yaşam öyküsünü anlatıyor.

Elif Ana’nın çocukluğundan ölümüne kadar geçen yaklaşık bir asırlık öyküsünü izlerken seyirci, Türkiye’nin siyasi panaromasına da tanıklık ediyor.

Depremin yıktığı kentlerde deprem öncesi çekilen film geçen kış gösterime girmiş ve özellikle Avrupa’daki Alevilerin çok yoğun ilgisini çekmişti. Depremden dolayı gösterimleri devam edemeyen filmin bu yıl sonbaharda yeniden gösterime girmesi bekleniyor.

Rus tiyatro ve sinema yönetmeni Andrei Konchalovsky’in başkanı olduğu festival jürisinde Mikhail Galubowich (Rusya), Vladimir Gostukhin (Belarus), Anjel Gutyerres (İspanya), Jovan Markovic (Sırbistan) ve Margarit Nikolov (Bulgaristan) yer aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli