Hindistan’dan Kürt yönetmene davet

06-06-2018
Ayser ÇINAR
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt yönetmen Mustafa Yeşil’in çektiği “Serdema Ajalan” (Hayvanlar Çağı) filmi Hindistan’daki Buddha Film Festivali’ne davet edildi ancak sponsor bulamadıkları için film ekibinden hiç kimse festivale katılamıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Mustafa Yeşil, film hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Filmin çekimlerine geçen yılın Aralık ayında başladık. Kısa film olduğu için çekimleri bir haftada tamamladık ancak kurgu yaklaşık 5 ay sürdü. Filmde rol alan oyuncular amatör oyunculardı. Filme ciddi anlamda emek verdik ve bence çabalarımıza değdi.”

 

“Serdema Ajalan” filminde hayvanlar insanların yerini alıyor ve insanların hayvanlara yaptıkları empati yoluyla izleyiciye aktarılıyor.

 


“Sizi bu filmi çekmeye iten sebep neydi?” sorusuna yönetmen Mustafa Yeşil şu yanıtı verdi:

 

“Maalesef hayvanlara uygulanan şiddet de günlük şiddetin, savaşların, çatışmaların bir parçası durumunda. Mesela Suriye’de, Irak’ta, Türkiye'de Rojava ve Başûr’da yaşanan çatışmalarda hayvanlara ne oluyor sorusu kaçımızın aklına geliyor? Fakat hayvanlar da o coğrafyanın bir parçası ve bunu artık görmez olmuşuz.

 

Çünkü hayvanları bizim dışımızdakı canlıları önemsemiyoruz. Onları öznesi insan olan bir cümlenin basit, değersiz nesneleri olarak görüyoruz. Filmde özetle bunları anlatmaya çalıştım.”

 

Mustafa Yeşil, “Serdema Ajalan” filmini Hindistan’daki Buddha Film Festivali’ne gönderdiğini söyledi.

 

Yeşil, “Filmi Hindistan’daki Buddha Film Festivali’ne gönderdim ve festival yetkilileri filmimizi seckiye aldı. Ardından bizi Hindistan’a davet ettiler” diye konuştu.

 

Kürt yönetmen, film için sponsor bulamadıkları için Hindistan’daki Buddha Film Festivali’ne gidemedikleri belirtti.

 

Mustafa Yeşil, sponsor bulmaları halinde ekibiyle birlikte Hindistan’a gideceklerini söyledi.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli