Peşmerge’nin IŞİD’e karşı savaşı animasyon filmi oldu

06-03-2019
Hîwa Selah
Etiketler Peşmerge Film Animasyon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Senaryosu Piştiwan Abdullah’a ait olan ve peşmergenin IŞİD’e karşı savaşını anlatan ilk uzun metrajlı animasyon filmi “Efsanin Yıkılışı” yakında izleyici ile buluşacak.

 

Rûdaw’a konuşan Piştiwan Abdullah, modern sinema tekniği kullanarak hazırladıkları “Efsanenin Yıkılışı” adlı filmin peşmergenin IŞİD’e karşı savaşını konu aldığını söyledi.

 

 Abdullah, “Filmin öyküsü Musul’u işgal edip başkent Erbil’e saldıran IŞİD’lilere karşı peşmergenin verdiği savaşı anlatıyor. Filmde IŞİD’liler Erbil Kalesi’ni ele geçirip Kürdistan bayrağını indirmek istiyor. Peşmerge bu amansız saldırıya karşı kahramanca direnerek Irak ve Suriye’de adeta efsaneleşen bu terör örgütünü yeniyor” dedi.

 

 

Filmin ilk hazırlık aşamasının başarıyla tamamlandığını ve profesyonel bir ekiple çalıştıklarını dile getiren Piştiwan Abdullah, birkaç önemli sinema şirketinin de filmin yapımına katkıda bulunduğunu söyledi.

 

Abdullah, peşmergeyi anlatan ilk uzun metrajlı animasyon filmin 9 ay içerisinde tamamlanıp Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki sinemalarda gösterime gireceğini belirtti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli