ABD'de 1. Chicago Kürt Film Festivali düzenleniyor

Dün 07:52
Aydın Bayram
Etiketler 1. Chicago Kürt Film Festivali Kürt Film Festivali ABD
A+ A-

Erbil  (Rûdaw) -  1. Chicago Kürt Film Festivali düzenleniyor. Festivale katılım başvurusu 15 Ağusto tarihine kadar devam edecek.

Illinois Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde ABD’de 1. Chicago Kürt Film Festivali düzenleniyor.

Festivalin hazırlık komitesi üyesi Ridwan Zozoni Rudaw’a yaptığı açıklamada festivalin her yıl rutin bir hale gelmesi ve daha da profesyonelleşmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

"Biz Kürtler kalabalık bir nüfusa sahibiz ama fazla tanınmıyoruz"

Bu yıl ki film festivalinin temasının Kürtlerin süregelen gelenek, tarih ve çelişkileri olduğunu söyleyen Ridwan Zozoni sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Kürt ve Kürdistan’ın sorunları ile taleplerinin Amerika toplumuna tanıtmayı hedefliyoruz. Biz Kürtler kalabalık bir nüfusa sahibiz ama fazla tanınmıyoruz. Ve Kürt diasporası bu konuda yetersiz kalıyor. Umarım bizden sonraki jenerasyon bizden daha iyi işler yapacak.”

Şuana kadar festivale çok sayıda başvuru olduğunu dile getiren Zozani, Kürt sinemacılara filmleri ile festivallerine katılmaları çağrısı yaptı.

Festivalin jürisinde tanınmış bazı Amerikalı sinemacıların da olduğunu söyleyen Ridwan Zozoni “Belki ödülümüz çok büyük değil. Ancak festivalde en iyi yönetmen ve filme ödül vermek istiyoruz” dedi.

1. Chicago Kürt Film Festivali 2-3 Kasım tarihlerinde Chicago’da düzenlenecek.

Festivale katılmak isteyen yönetmen ve yapımcılar 15 Ağustos’a kadar başvuru yapabilecek.

1. Chicago Kürt Film Festivali için 1-15 Ağustos tarihlerinde başvurular alınmaya başladı.

Festivale ilişkin bilgi almak isteyenler festivalin web sitesinden öğrenebilecek. Festivale başvurmak isteyenler https://filmfreeway.com/chicagokurdishfilm linkini tıklaması yeterli.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli