Yönetmen Zeki Demirkubuz 78 fotoğraflık ilk sergisini açıyor

Haber Merkezi – Yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel sergisi “Hayat”, 9 Mayıs Salı günü Müze Gazhane’de açılacak.

Yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel sergisi “Hayat”, İstanbul'da Müze Gazhane’nin yeni etkinlik alanında organize edilecek. Sergide Demirkubuz'un 2009’dan bu yana çektiği 78 fotoğraf ziyaretçilerle buluşacak.

Sergide, Demirkubuz'un, Türkiye'nin yanı sıra Japonya, Meksika, ABD ve birçok farklı ülkede yaptığı çalışmalar da yer alacak.

İBB Miras ve İBB Kültür ortaklığıyla düzenlenen ve Demirkubuz’un yeni filmiyle aynı adı taşıyan serginin küratörlüğünü Nurhak Kaya, sanat yönetmenliğini ise Ebru Yılmaz üstleniyor.

9 Mayıs’ta açılacak 'Hayat' sergisi, 8 Eylül’e kadar Müze Gazhane L Binası’nda ziyaret edilebilecek.

Zeki Demirkubuz kimdir?

Zeki Demirkubuz 1964 yılında Isparta'da doğdu.

Isparta Gönen Fen Lisesi Öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşti.

Liseye İstanbul'da başladı, fakat ardından ilk sömestrdan sonra okulu bırakarak fabrika ve atölyelerde çalışmaya başladı.

1980 darbesinden sonra tutuklanıp üç yıl hapis yattı, işkence gördü.

İlk uzun filmi C Blok'u (1994) çekene kadar çeşitli yönetmenlere asistanlık yaptı. Uluslararası eleştirmenler ve izleyiciler, Demirkubuz'u Venedik Film Festvali'nde gösterilen ikinci filmi Masumiyet'le tanıdılar.

Üçüncü filmi olan Üçüncü Sayfa, Türkiye'deki film festivallerinin yanı sıra Locarno ve Rotterdam Film Festivalleri de dahil olmak üzere Avrupa'da yapılan çok sayıda film festivalinde gösterildi. Yazgı (2001) ve İtiraf (2001), 2002 yılında Cannes Film Festivalinin "Un Certain Regard" bölümünde gösterildi.

Başrolünü de üstlendiği Bekleme Odası'nın (2003) ardından Masumiyet'in başlangıç öyküsünü anlatan Kader'i (2006), sonrasında Kıskanmak (2009), Yeraltı (2012), Bulantı (2015) ve Kor (2016) filmlerini yaptı.