HDP’ye yardım için tiyatro oyunu sahnelendi

Erbil (Rûdaw) – “Nîsk Huner” tiyatro grubunun oyuncuları, Seyrana li Çeperê (Cephede Piknik) oyununun bir seanslık bilet paralarını HDP’ye bağışlayacak.  

HDP, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hazine yardımına bloke koymasının ardından "hazinemiz halkımız" adlı bir bağış kampanyası başlattı.

Nîsk Huner grubunun oyuncuları, diğer sanatçılara da HDP’ye destek çağrısında bulunarak HDP’nin yalnız bırakılmamasını istedi.

Seyrana li Çeperê oyuncularında Gulan Mizgin, Kürt tiyatrosunun destekler sayesinde ayakta olduğunu belirterek “HDP Kürt halkının partisi ve irademizdir. Bu sesi kesmek istiyorlar. Ortada büyük bir haksızlık var. Verilen desteğin değerini bildiğimizden biz de Nîsk Huner olarak HDP’yi desteklemek istedik” ifadelerini kullandı.

Hazine yardımının kesilmesinin sorun olmayacağını ve HDP’yi daima destekleyeceklerini belirten Bahoz Özsunar ise “Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu oyunun bilet satışından gelen tüm parayı HDP’ye bağışlayacağımızı söyledik” dedi.

“Sadece HDP değil, tüm partiler özgür olsun istiyorum” diyen Habip Çelik, “HDP’nin parasının, ekonomisinin gasp edildiğini gördüm ve bunu kabul etmedim. Bu partiye destek vermeliyiz dedik” şeklinde konuştu.

Öte yandan, sadece Nîsk Huner değil, Amed Şehir Tiyatrosu (Şanoya Bajêr a Amedê) da HDP’ye destek için oyunlar sahneliyor.

Ayrıca, Ressam Hakan Yaşar’ın HDP’nin yardım kampanyasına destek için açık artırmaya çıkardığı tablosu, 200 bin liraya satılmıştı.