2020’de en çok dinlenen sanatçı yine Ezhel oldu

Haber Merkezi - Türkiye’de 2020 yılının en çok dinlenen sanatçısı üst üste üçüncü kez rap müziğin temsilcisi Ezhel oldu. İkinci sırada ise Sezen Aksu yer aldı.

320 milyon kullanıcıya sahip olan müzik platformu Spotify, dünya genelinde ve Türkiye’den 2020 yılında müşterilerinin en çok dinlediği sanatçı, albüm, şarkı, çalma listesi ve podcast’leri duyurdu.

Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı yine Ezhel oldu. Ezhel’in ardından Sezen Aksu ve Murda listede yer alırken, Sagopa Kajmer dördüncü, Patron ise beşinci sırada kendilerine yer buldu.

Bu yıl Türkiye’nin en çok dinlenen şarkısı, Ezhel ve Murda’nın “Bi Sonraki Hayatımda Gel” şarkısı oldu. İkinci sırada Gazapizm’in “Unutulacak Dünler” adlı kaydı yer alırken, üçüncü sıraya Zeynep Bastık’tan “Uslanmıyor Bu” yerleşti.

Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçı listesinin zirvesindeki isim yine Sezen Aksu oldu. Sezen Aksu’yu  Zeynep Bastık takip ederken, üçüncü sırada ise Billie Eilish yer aldı. Listenin dördüncü sırasında Sertab Erener, beşinci sırasında ise Sena Şener var.

Dünya genelinde ise Spotify’da 2020 yılının en çok dinlenen sanatçısı, 8.3 milyar dinlenme ile Porto Riko’lu rapçi Bad Bunny oldu.

Kürtçe de okumuştu

Popüler rap müzik sanatçısı Ezhel, geçtiğimiz yıllarda Kürtçe şarkılar da okumuştu.

Müzik çalışmalarını Almanya’da sürdüren Ezhel, gazeteci Şafak Salda'nın "Neden Kürtçe türkü söylüyorsun" sorusuna "Ayrımcılığı hissediyorsun, zamanla sen de bir parçası oluyorsun. Bunun saçmalığını anlamaya başladım. Nefretin sonradan kazandırılan bir şey olduğu anlıyorsun. Bir Türk olarak ne yapabilirim dedim, ben de Kürtçe kursuna gittim" sözleriyle yanıt vermişti.