Brezilyalı yazar Paulo Coelho, İzmir'e bağış yapacağını duyurdu

Haber Merkezi - Brezilyalı yazar Paulo Coelho İzmir depremi için Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay örgütleri aracılığıyla bağış yapacağını açıkladı.

Türkiye'de Simyacı, Veronika Ölmek İstiyor ve Aldatmak gibi kitaplarıyla tanınan Brezilyalı roman yazarı Paulo Coelho, sosyal medya hesabından İzmir depremine ilişkin bir paylaşım yaparak, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay örgütleri aracılığıyla bağış yapacağını duyurdu.

Coelho, resmi Twitter hesabından Kuran’ın İnşirah Suresi’nde yer alan "Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır" ayetine yer vererek, "Tüm dayanışmam Türk arkadaşlarıma, pazartesi günü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi aracılığıyla bağış yapacağım. Bağışın depremden etkilenen ülkeler (Türkiye ve Yunanistan) arasında nasıl dağıtılacağına RCRC karar verecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

İzmir'de 30 Ekim'de öğle saatlerinde merkez üssü Seferihisar olan 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hissedildi.

"Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 83’e yükseldi"

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e yükseldiğini, 962 kişinin de yaralı olarak enkazdan çıkarıldığını açıkladı.

Bakan Murat Kurum, "Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Acil, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58'e ulaştı. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66 binamız var" dedi.