Kürt karikatüriste ölüm tehdidi

02-08-2015
Rûdaw
A+ A-

Düsseldorf (Rûdaw) – Aldığı ölüm tehditleri üzerine Rojavalı (Suriye Kürdistanı) karikatürist Yahya Silo’ya Almanya’da koruma polisi verildi.

 

48 yaşındaki Kürt karikatürist Yahya Silo, işinden ve fikirlerinden taviz vermeden Düsseldorf’taki evinde karikatür çizmeye devam ediyor.

 

Rojava’dayken çok sayıda ölüm tehdidi alan Silo, Almanya’ya göç etmek zorunda kaldı. Ancak burada da kendisine yönelik tehditler sürdü.

 

Rûdaw’a konuşan Yahya Silo, 2008 yılında yaşadığı bir olayı şöyle anlattı:

 

“Bir arkadaşımla dışardaydık. Caddeden aniden bize ateş açıldı. Kurşunlar bize isabet etmedi ama az kalsın arkadaşımın ölümünü görmek zorunda kalacaktım.”

 

Kürt karikatüristin Suriye rejimi polisinden kaçıp saklanması, bir yeğeninin tutuklanmasına sebep olmuş. O da Türkiye sınırını geçip bazı arkadaşlarının vasıtasıyla Almanya’ya göç etmiş.

 

Eşini bırakıp gitmenin kendisi için çok zor olduğunu söyleyen Silo, eşinin doğumunda yanında olamadığını belirtti. Yahya Silo, ilk kez 3 yıl sonra oğlunu kucağına alabildiğini dile getirdi.

 

Almanya’da çizdiği karikatürlerin konusu genelde IŞİD. Bu yüzden de kendisine mektup ve mail yoluyla çok sayıda tehdit yağıyor.

 

Şimdilerde Düsseldorf polisi tarafından korunduğunu belirten Yahya Silo, “Eşim bu işi bırakmamı istiyor ancak ben sürdüreceğim. Özgürlüğüm için savaşacağım. Korkmuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli