Kürt müziği için banka...

02-06-2016
Rûdaw
Etiketler Kürt Kürdistan Rojava Müzik
A+ A-

Barcelona (Rûdaw) – Rojavalı şarkıcı Gani Mirzo, müziğin Kürt sorununda önemli rol üstlendiğini ve kaybolmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Fransa’nın başkenti Paris’te geçtiğimiz günlerde gerçekleşen UNESCO’nun toplantısında Suriye’deki müzik türlerinin korunması masaya yatırıldı.

 

Rûdaw’a konuşan Gani Mirzo, müziğin Kürt milletinin mücadelesinde bağımsızlık yolunda önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Kürt müziğine verilen zarar Kürt sorununa verilmiştir” dedi.

 

Toplantıya katılan Gani Mirzo, UNESCO’nun sınırlı yardımları çerçevesinde ilk başta Suriye’de ve yurtdışında bulunan müzisyenlerin isimlerini içeren bir bilgi bankası oluşturulmasına karar verildiğini ifade etti.

 

Rojava ve Suriye’de Kürt müzisyenlerin yüzde 70’i memleketlerini terk ettiğni dile getiren Gani Mirzo, Rojava’da müzik okulların açılmasının önemine dikkat çekerek,  şöyle devam etti:

 

“Ülkedeki gerginliklere rağmen müzik, kültürü canlı tutmak için bir umut olabilir. Kürt müzik aletlerinin kaybolmasına izin verilmemeli. Kobani, Amude ve Kamışlo kentlerinde birer müzik okulu var.”

 

Mirzo İspanya’nın Barcelona kentinde yaşıyor. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli