Mahsun Kırmızıgül: Kapanmaz yaralar açtılar

Haber Merkezi -  Mahsun Kızmızıgül, Türkiye’de bazı ilçe belediye başkanları tarafından “PKK propagandası” yaptığı gerekçesiyle yasaklanan son filmi “Vezir Parmağı” ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

 

Filmine yönelik yapılan eleştirilere ilişkin açıklamada bulunan Mahsum Kırmızıgül, doğduğu, büyüdüğü, çalıştığı bu toprakları ve ülkesinin insanlarını  her zaman çok sevdiğini belirterek sözlerini şöyle devam ett:

 

“Ailemden gördüğüm en önemli şey sevgiydi. Kendimi tanımaya başladığım ilk yıllar sanırım ülkemizin en önemli okullarından biri olan  İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okuduğum zamanlardı. Ülkemizin okulunda okuyup, ülkemizin insanları ile zaman geçirip, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak için kendimi geliştirmeye çalışıyor ve azmediyordum.”

 

Sanatçı paylaştığı videoyu  artık bir açıklama yapma gereği duyduğu için yayınladığını belirterek, “Bildiğiniz gibi son filmim olan Vezir Parmağı ve şahsım hakkında birkaç aydır oldukça fazla iftira ve asılsız karalamalar yapılıyor. Film vizyona girmeden, filmin Osmanlı'yı ve Müslümanlığı kötülediğini belirten bu karalamalar, filmin vizyona girmesi ile alınan her biletin  PKK'ya ve dolayısı ile bu ülkeye kurşun olarak döneceği yönünde bir algıya dönüştürüldü. Böyle bir yalan ve iftira olabilir mi” ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmanın devamında sanatçı sözlerine şöyle devam etti:

 

“Filmlerimde batı ile doğu arasında bir gönül köprüsü kurdum  PKK'sı, IŞİD'i, FETÖ'sü tüm terör örgütlerini her zaman kınadım lanetledim. Öldüren kim olursa olsun hep karşısında durdum. Ben 20 yıl boyunca olağanüstü hal bölgesinde silahların gölgesinde kalan  Diyarbakır'da büyüdüm. Yıllar yılı şarkılarımda, türkülerimde ve sinema filmlerimde daima ‘kardeşlik’ten, ‘barış’tan söz ettim. Filmlerimde batı ile doğu arasında bir gönül köprüsü kurdum.”

 

Sanatçı videoda, ülkesinde doğmuş olmaktan gurur duyduğunu, hiç kimsenin kendisini ırkçı ve kötü bir adam olarak gösteremeyeceğini belirterek, “İnsanların birlik ve beraberliğinden yana, barışından yana olacağım. Bu ülkenin uygar, çağdaş, refah dolu özgür bir ülke olması için kendimce elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

 

Kırmızıgül eleştirilera maruz kalan film hakkında şunları söyledi:

 

“15 Temmuz felaketinden sonra kimseler bir yere yatırım yapmazken, ben ülkemizin en zor zamanlarında hayat devam etsin, insanlar korkup evlerine kapanması, bir parçada olsa yüzlerinizi güldürebileyim diye Vezir Parmağı filini yaptım. Bu filmi yaparken tek isteğim, Tosun Paşa – Şekerpare – Yedi Kocalı Hürmüz kıvamında bir film yapmak,  Ertem Eğilmez gibi büyük hocaların izinden gitmekti. Ortaya çıkan Vezir Parmağı filmimizi her izlediğimde, iyi ki de böyle düşünmüşüm diyorum. Bu filmi izlediğinizde, o filmlerin kıvamında bir gülümseme hissederseniz ne mutlu bana.”

 

Mahsun Kımızıgül, filme haksız yere +15 yaş sınırı koyulduğunu ifade ederek, “Filmimizin reklamı için asılan afişlerimiz yasaklanıp kaldırıldı ve bazı belediyeler tarafından maalesef çağ dışı olan sansür ve gösterim yasağı getirildi. Ve her türlü iftira ve karalama kampanyaları yapıldı. Ve bana vatan haini denildi. Bana bunu diyenler alçaktır. Bana bu iftiraları atan ahlaksızlara, namussuzlara ve şerefsizlere inat bundan sonrada yapacağım filmlerle, projelerle bu ülkeye katkı sunmaya devam edeceğim” şeklinde açıklama yaptı.

 

Sanatçı son olarak aldığı eleştiriler için, “Bana bu haksızlığı yapanlar kalbimde kapanması zor yaralar açtılar. Hele hele içinizde bu yalanlara inananların olması inanın kalbimi çok yaraladı. Bana bu kötülüğü yapanların tamamını, ilahi adalete inanan biri olarak, Allah'a havale ediyorum” dedi