"Onur Ödülü"nü reddetti!

02-01-2015
Rûdaw
Etiketler Thomas Piketty onur ödülü
A+ A-

Haber Merkezi - 21. Yüzyılda Kapital'in yazarı Fransız iktisatçı Thomas Piketty, Fransa'nın en yüksek nişanı olan “Legion d'Honneur”u reddetti. Piketty, "Devletin görevi kimin onurlu olduğunu belirlemek değil" dedi.

 

Yazdığı “21. Yüzyılda Kapital” kitabı ile büyük ses getiren Fransız iktisatçı Thomas Piketty, Fransa'nın en üst düzey ödülü sayılan “Legion d'Honneur”u reddetti.

 

Konu hakkında Fransız Basın Ajansı’na (AFP) konuşan Piketty,"Bu ödülü reddettim çünkü kimin onurlu olduğunu belirleme yetkisinin devlette olmadığını düşünüyorum. Fransız devleti Fransa ve Avrupa'daki büyümeye odaklanırsa daha iyi olur" diye konuştu.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande tarafından verilen ödüle bu sene Thomas Piketty ile birlikte, 2014 Nobel Ekonomi ödülünü kazanan Jean Tirole ile Nobel Edebiyat ödülünü alan Patrick Modiano layık görülmüştü.

 

Bir zamanlar Fransız Sosyalist Parti'ye yakınlığı ile bilinen Piketty, son dönemde Hollande'a sert eleştiriler getirmişti.

 

Piketty'nin “21. Yüzyıl'da Kapital” kitabı Amazon listelerinde halen üst sıraları zorluyor. Ekonomist Paul Krugman Piketty için çığır açıcı bir ekonomist yakıştırmasını yapmıştı.





Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli