Ali İnanır Jina Emini için söyledi: Jîna Canê

Erbil (Rûdaw) –  Kürt sanatçı Ali İnanır’ın bestesi ve sözleri kendisine ait Kürt kızı Jina Emini’ye atfen seslendirdiği "Jîna Canê" klamı tüm dijital ortamlarda yayınlandı.

Dersimli sanatçı Ali İnanır, İran ahlak polisi tarafından “İslam kurallarına uygun bir şekilde hicap takmadığı” gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Jina Emini’ye atfen ve Rojhılat’taki gösteriler ile dayanışmak amacıyla seslendirdiği "Jîna Canê" isimli klamı yayınlandı.

Sözleri Sima Abxêzr ve Ali İnanır tarafından ortak yazılan, bestesini Ali İnanır,  aranjmanlığını İnan Tat'ın yaptığı "Jîna Canê" isimli eser Anadolu Müzik tarafından yayınladı. Jina Canê eseri yayınlandıktan kısa bir süre içerisinde büyük yankı uyandırdı.

Rûdaw'a konuşan sanatçı Ali İnanır, Jina Emini'nin ölümünden çok etkilendiğini, klamını ona atfen ve Rojhılat'taki portestolar ile dayanışmak amacıyla yazdığını söyledi.

Ali İnanır kimdir?

1982’de Dersim’de dünyaya gelen Ali İnanır Adana’da büyüdü. Son 13 yıldır Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyor. 15 yıldır profesyonel müzikle ugraşıyor. Sanatçının dijital ortamda 3 albümü bulunuyor.