Martin Scorsese yeni filmiyle 37 yıl sonra Cannes’da olacak

Haber Merkezi – Dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin, başrolünde Leonardo DiCaprio’nun yer aldığı yeni filmi "Killers of the Flower Moon"un dünya prömiyeri 20 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde yapılacak. Böylece Scorsese 37 yıl sonra Cannes’a yeniden dönmüş olacak.

Usta yönetmen, 1986'da "After Hours"la en iyi yönetmen ödülünü kazandığından bu yana festivalde ilk kez yeni bir film ile katılacak.

Scorsese, 1976'da "Taksi Şoförü" ile Altın Palmiye ödülünü kazandı ve 1998'de jüri başkanlığını da yaptı.

Cannes organizatörlerden yapılan açıklamada, "Cannes Festivali, Martin Scorsese'yi bu Mayıs ayında Croisette'de Festival Sarayı'nın basamaklarını tırmanmak üzere ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyor” denildi.

Robert De Niro'nun da rol aldığı filmin yapımcılığını, filmi Ekim ayında sinemalarda yayınlamayı kabul eden Apple platformu üstleniyor.

Cannes, filmlerin Altın Palmiye için rekabet etmesine yalnızca sinemalarda gösterime girmeleri halinde izin veriyor, bu da Netflix filmlerinin yarışmaya girmesini önemli ölçüde engelledi.

"Killers of the Flower Moon", 1920'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nin petrol zengini bir bölgesinde bir yerli kabilesinin seri cinayetlerinin gerçek hikayesini anlatıyor.