13 yaşındaki Ali Kürtçe okudu; jüri ve konuklar mest oldu

31-05-2022
Necmi Orta @sira_sibe_
Ali Tulabi
Ali Tulabi
Etiketler Ali Tulabi İran TV3 Yetenek Yarışması
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Loristanlı 13 yaşındaki Ali Tulabi, İran'da, TV3 kanalında yayınlanan yetenek yarışması yarı finalinde Kürtçe seslendirdiği “Leylim Ley” şarkısı ile jürinin büyük beğenisini alarak finale yükseldi. Jüri üyeleri, performansın ardından Tulabi’ye övgü yağdırdı.

İran devlet televizyonu TV3'te yayınlanan yetenek yarışmasına Rojhılat’ın Lorıstan vilayetine bağlı Kodaş kentinden katılan Ali Tulabi (13), diğer turlarda olduğu gibi dün akşam yayınlanan yarı finalde de söylediği şarkı ile jüri ve konuklardan tam not aldı.

Etkileyici sesi ve güçlü yorumuyla dikkat çeken Tulabi , Kürtçe “Leylüm Ley” parçası ve uzun hava seslendirdi. Tulabi’nin performasını beğenen dört jüri üyesi de genç şarkıcıya geçerli oy verdi.

Jüri üyesi sanatçı Karin Homayonfar, Ali Tulabi'nin altı oktava kadar yükselebilen bir sese sahip olduğunu belirterek, “modern çağın müzisyeni” diye adlandırdı. Homayunfar, Ali’den “Razavi” makamında bir şarkı okumasını istedi. Ali Toulabi, okuduğu şarkı ile jüri ve seyirciyi bir kez daha şaşırtmayı başardı.

Jüri üyesi Jale Sameti de Lor Kürdü olan Tulabi’nden Lorca bir parça istedi. Genç yarışmacı Lorca "Tafang" şarkısını seslendirdi.

Ali Tulabi, sms oylarının geçerli olacağı finalde, “Sun Girls” adlı grup ile birincilik için yarışacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli