Hakkarili sanatçı Serdar Canan Japonya'da konserler dizisine devam ediyor

8 saat önce
Ferdî Sak
Etiketler Sedar Canan Sanatçı Japonya Konser
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Hakkarili sanatçı Serdar Canan, özel sesi, sazı, gitarı ve kendine has müziğiyle yeniden Japonların karşısına çıktı.

Sardar Canan, yaklaşık 2 haftadır Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir program kapsamında konserler veriyor.

Konserlere Tokyo ve Japonya'daki Kürtler büyük ilgi gösteriyor.

Serdar Canan, Japonya'daki programı hakkında Rûdaw'a şunları söyledi:

"Bu konserlerdeki amacım Kürt ve Japon sanatı arasında bir köprü kurmak. Bu Japonya'ya dördüncü gelişim. Şu ana kadar birçok konser verdik ama bu sefer biraz farklı. Japonlarla ve Japon sanatçılarla atölyeler yaptık. Bu akşam Saitama'dayız ve buradaki Kürtlerimiz ve Japonlar için özel bir konserimiz var. Japon sanatçı ve dansçılarla birkaç program daha gerçekleştirip döneceğiz. Programımızın iyi geçeceğini umuyorum ve bize yer verdiği için Rûdaw'a çok teşekkür ediyorum."

Kürt sanatçı konserlerinde özellikle Hakkari ve farklı yörelere ait şarkılar seslendirdi. Program Japon Sanatçı Erika Oyday tarafından destekleniyor ve yönetiliyor.

Özellikle Kürtçe sözlü sanata ilgi duyan sanatçı, konserler ve programlarla Kürt kültürünü ve sanatını ülkesinin halkına ve sanatçılarına tanıtmak istiyor.

Japon sanatçı Erika Oyday program hakkında şunları söyledi:

"Serdar'ı 4. kez davet ediyoruz. Ayrıca konserler, atölyeler ve tiyatrolar da var. Bu sefer biraz farklı. Daha çok Japon sanatçılar ve modern sanatçılarla ilgili. Kürtçe sözlü sanatına büyük ilgim olduğundan Serdar'la yeni bir sanat yaratmak istedim. Programımız bu sefer çok iyi gidiyor."

Serdar Canan, Kürt müziğini ve sanatını tüm dünyaya tanıtmak istiyor. Bu programda Tokyo'nun farklı yerlerinde 4 konser verdi. Canan ayrıca, Japon dansçı ve sanatçılarla çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Hakkarili sanatçının son konseri bugün Tokyo'da olacak, sanatçı 1 Ekim'de ülkeye dönecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli