Şırnak'ta ‘2. Cudi Festivali’ düzenlendi

30-07-2022
Etiketler 2’inci Cudi Festivali Şırnak Süleyman Soylu
A+ A-

Haber Merkezi – Cudi Dağı’nda, Şırnak Valiliği ve Belediyesi tarafından düzenlenen 2’inci Cudi Festivali’nde konuşan Süleyman Soylu, “Huzuru Diyarbakır'a, Ağrı Dağı'na, Tendürek Dağı'na, Hakuk'a, Avaşin'e, Basyan'a kadar, Şam'a, Tahran'a, Bağdat'a, Yemen'e, Libya'ya, Balkanlara, Ortadoğu'ya ve ta Kafkaslara getirmek bizim sorumluluğumuzdur” dedi.

Şırnak Cudi Dağı Sefine bölgesinde valilik ve belediye organizasyonuyla 2'nci Cudi Festivali düzenlendi.

Festivale Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve çok sayıda kişi katıldı.

Festivalde belediye gençlik merkezi erbane ekibi eşliğinde sefine bölgesine çıkıldı. Burada güvercin uçurulurken şükür namazı kılındı.

Şırnak Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Kulübü pilot üyeleri tarafından gösteri uçuşu yapılan festivalde halay çekildi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, “Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz bunların hiçbirisinin birbirimizi ayırt edecek bir gücü söz konusu değildir. Bizi ancak Allah karşısında ona olan kulluğumuz ve takvamız kurtaracaktır. Sefine bize bunu anlatmaktadır. Hz. Nuh Aleyhisselam bize bunu anlatmaktadır. Muharrem ayının bize emanetleri budur. Kardeşliğimiz, birliğimiz. Kardeşliğin bittiği andan itibaren başımıza hangi felaketlerin geleceği, Kerbela'da bize en büyük örnektir” dedi.

Festivale katılan Ali Erbaş'a teşekkür eden Soylu, "Diyanet İşleri Başkanımızın burada olması da esasen sadece Nuh diyarında değil, Şam'dan Bağdat'a, Tahran'dan Kosova'ya, Özbekistan'a kadar, bütün dünyaya birlikteliğimizin bir temsilidir" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Huzuru Diyarbakır'a, Ağrı Dağı'na, Tendürek Dağı'na, Hakuk'a, Avaşin'e, Basyan'a kadar, Şam'a, Tahran'a, Bağdat'a, Yemen'e, Libya'ya, Balkanlara, Orta Doğu'ya ve ta Kafkaslara getirmek bizim sorumluluğumuzdur. Burada bir kardeşiniz olarak söylüyorum, inşallah sağ kalırsak da görürsek gecenin ikisine, üçüne kadar, Silopi'den Şırnak, Cizre'ye kadar sokaklarda nasıl geziyorsanız, bilirsiniz ki bir kardeşiniz olarak söylüyorum, aynısı Şam'da, Halep'te, Bağdat'ta ve bütün Müslüman diyarlarında olacak" diye konuştu.

Festival’de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik de birer konuşma yaptı.

Festival’de Grup Tillo ve Hatay Medeniyetler Korosu konser verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli