Şêrko Bêkes’i anlatan ‘Şiir Ormanı’ belgeseli Süleymaniye’de gösterime girdi

30-10-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Şêrko Bêkes Belgesel Sirwan Rehim Rûdaw Medya Grubu
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Yapımcılığını Rûdaw Medya Grubu’nun üstlendiği, ünlü Kürt şair Şêrko Bêkes’in hayatını anlatan “Şiir Ormanı” belgeseli Süleymaniye'de gösterildi.

Modenr Kürt şiirinin en önemli isimlerinden biri olan Şêrko Bêkes’in hayatı yeni bir belgesel filme konu oldu. Rûdaw Medya Grubu’nun yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Sirwan Rehim’in yaptığı “Şiir Ormanı” ilk olarak Süleymaniye’de gösterime girdi.

Çok sayıda edebiyatçı ve sanatçının hazır bulunduğu filmin tanıtım töreninde konuşan yönetmen Sirwan Rehim, Rûdaw Medya Grubu’na ve belgeselin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rehim, belgeselin ana mesajının, bugün sadece bölgemizin değil, tüm dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu "hoşgörü, cömertlik, tölerans, ve insanların birbirini kabul etmesi” olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Şêrko Bêkes’in oğlu Helo Bêkes, bu farklı proje için yönetmen Rehim’e ve Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed’de teşekkürlerini iletti.

Helo Bêkes, hala arşivlerinde Şêrko Bêkes’e ait 60 saatlik görüntüler bulunduğunu, bunların da başka bir belgesele kaynak olabileceğini belirtti.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de, belgeselde Şêrko Bêkes’i tanıyanların onunla birlikte başka büyük bir şahsiyet olan annesinin öne çıktığını söyledi.

Bu açıdan emsalsiz bir çalışma olduğunu ifade eden Muhammed, belgeseli en az 20 defa izlediğini ve bu eserin temel çalışmalarından biri olması için çok çaba sarfettiklerini dile getirdi.

Sirwan Rehim ile birlikte Koren Xerib’e de teşekkür eden Muhammed, önümüzdeki nesiller için çok özel belgeseller hazırladıklarını söyledi.

Muhammed, Rûdaw arşivlerinde 340 belgeselin bulunduğunu, bunların tarihimizi görüntülerle muhafaza ettiğini belirterek, bazılarının 10 yıl sonra hazırlanmasının imkansız olduğuna dikkat çekti.

Ako Muhammed, “Dünya çapında 40’ten fazla ödül alan belgesellerimiz var. Ancak bizim için en değerlisi yeni nesillerin hazırladığı eserlerdir” dedi.

Önümüzdeki günlerde Rûdaw ekranlarında da gösterilecek olan “Şiir Ormanı” ayrıca Türkçe, İngilizce ve Arapça altyazıları ile de sosyal medyada yayınlanacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli