Mamut Art Project: ‘Hayatın kültür sanatla geri dönmesi güzel’

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul’da düzenlenen Mamut Art Project sanat etkinliği kapsamında 49 sanatçının eserleri sergileniyor.

Türkiye genelinde bağımsız yetenekleri sanat profesyonelleri ve sanatseverlerle buluşturan, İstanbul’un güncel sanat etkinliği Mamut Art Project, bomontiada’nın farklı mekânlarında ve çevrimiçi platformunda gerçekleşiyor.

Seçkide yalnızlık, aile ilişkileri ve kökler, aidiyet, cinsel kimlik, mekân algısı gibi farklı konulara odaklanan; animasyon, fotoğraf, VR, sokak sanatları, heykel, resim, enstalasyon ve video dahil olmak üzere farklı disiplin ve tekniklerle üretim yapan sanatçılar bulunuyor.

Rûdaw’dan Rawin Sterk’e konuşan Mamut Art Project Direktörü Seren Kohen Ojalvo, sanat etkinliğine ilişkin şunları kaydetti:

“Mamut’un amacı aslında daha oralara ulaşamamış sanatçıları ilk defa göstermek ama geçmiş on senemizde şunu görüyoruz:

Mamut’ta yer almış birçok sanatçı, aslında şu anda bienalde yer alan Türk sanatçıları arasında. Hem galerilerle anlaşmalı ve kişisel sergilerde yer aldıklarını görüyoruz. Biz aslında onları ağ içerisine sokmaya çalışıyoruz.”

Türkiye ve uluslararası arenadan 49 sanatçının yer aldığı sanat etkinliğinde, sanatçılar üretimlerini ve eserlerini sergileme imkanı buluyor.

Lübnan’daki Beyrut Limanı saldırısına şahitlik ettiğini aktaran sokak sanatçısı Hasan Alveroğlu, “Beyrut Port, diğerlerinden çok farklıydı. Bu olaya tanıklık ettiğim için de bu çalışmamı ve bu projemi yapmak istedim. Çünkü bölgeyi gezerek bu mekanların verdiği içerideki endüstriyel atıklarla bir kolaj yaptım” ifadeleriyle çalışmalarını anlattı.

Sanatçı Ci Demi ise “Bilhassa pandemiden sonra hayata geri dönüşümüzün kültürle ve sanatla aracılığıyla gerçekleşiyor olması, ülke genelinde bu anlamda bir rekabetin olması bence güzel bir şey” dedi.

26 Ekim’de başlayan ve yarın sona erecek olan Art Mamut Projeckt kapsamında bazı Kürt sanaçıların da eserleri sergileniyor.

 

Mamut Art Project'te gösterilen sanat eserlerine buradan ulaşabilirsiniz