Diyarbakır 7. Kitap Fuarı başladı

Haber Merkezi - Diyarbakır 7. Kitap Fuarı, bugün TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan Diyarbakır 7. Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara 20'ye yakın Kürt yayınevi katılıyor.

28 Eylül - 6 Ekim 2019 tarihleri arasında açık olacak olan fuar her gün saat 10:00-19:30, kapanış günü olan 6 Ekim’de ise 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuara 160 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür programları düzenlenecek. Etkinlikler ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Fuarın açılışına, çok sayıda yazar ile kentteki sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, “Kitap şenliğimize hoş geldiniz. Tüm Diyarbakırlıları kitaplarla buluşmaya davet ediyoruz. Son iki yıldır yayıncılık hayatı zorlu bir süreçten geçiyor. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl sektörümüz için zor bir dönem oldu. Yaşadığımız zorluklar bize yayıncılık sektörünün bir kamu hizmeti olarak görülmesi ve kültür yaşamının zenginleştirilmesi amacıyla desteklenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı” dedi.

2019'un ilk sekiz ayında kitap üretiminde düşüş olduğunu belirten Kocatürk, kitap üretiminde geçen yılın toplamına göre genel toplamda yüzde 0,31'lik düşüş olduğunu ifade etti.

Yasaklanarak hakkında toplatma kararı çıkarılan kitaplara değinen Başkan Kocatürk, bunun 12 Eylül'den kalma bir uygulama olduğunu ve bundan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

 Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.