Xêro Abbas ilk defa Erbil Kalesi’nde solo konser verecek

28-07-2022
Etiketler Xêro Abbas Erbil Kalesi Zehawi Müzik Evi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Zahawi Müzik Evi, ünlü sanatçısı Xêro Abbas için tarihi Erbil Kalesi'nde bir konser düzenliyor. Sanatçı Abbas, ilk kez Erbil'de solo konser vereceği için mutlu olduğunu söyledi. 

Kürdistan Bölgesi’nde farklı müzik etkinliklerine imza atan Zahawi Müzik Evi, her ay tarihi Erbil Kalesi’nde farklı bir sanatçı ve müzik grubu ile konser organize ediyor.

Konse serisi bu ay da ünlü sanatçı Xêro Abbas ile devam edecek.

Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan konser, bu akşam saat 20:00’de başlayacak.

Rûdaw’a konuşan Xêro Abbas, daha önce bir çok kez Erbil’e geldiğini ancak ilk defa bir solo konsere katılacağını belirterek, “Tarihi Erbil Kalesinde benim için böyle bir konser organize edildiği için çok mutluyum” dedi.

Son olarak "Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi" etkinliğine katıldığını aktaran Abbas, “Umarım Erbil’deki konser de o kadar canlı ve heyecanlı olur” diye konuştu.

Xêro Abbas, sanatçı Hejar Zehawi’nin kültürel çalışmalarından da övgü ile söz etti.

Sanatçı Hejar Zehawi, müzikseverler için konserler ve ustalık kursları düzenlemek, Kürt sanatını dünyanın dünyaya tanıtmak amacıyla 2021 yılında Zehawi Müzik Evi’ni kurmuştu.

Hejar Zehawi, 20 Haziran 2019'da Erbil Kalesi'nde Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunda dünyaca ünlü müzisyenlerin katıldığı “Nergis Kentleri Koseri” düzenlemiş ve Kaleyi dünyaya tanıtmayı amaçlamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli