2021 House of iKons Moda Haftası bu yıl Kürt milli kıyafetlerine özel olacak

28-07-2021
Rûdaw
Etiketler 2021 House of iKons Moda Haftası Ciwan Bedirxan Rûdaw Defile Londra
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – 18-19 Eylül tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan 2021 House of iKons Moda Haftası’nda bu yıl özel olarak Kürt milli kıyafetlerine yer verilecek. Moda haftasının bu yılki medya sponsorluğunu ise Rûdaw Medya Grubu yapacak.

İngiliz modacı Savita Kaye'nin kurduğu House of iKons, Eylül 2014'ten bu yana Londra ve dünyanın dört bir yanında düzenlediği moda haftası etkinlikleri ile büyüyerek ivme kazanıyor.

House of iKons’un başarısı, yeni nesil küresel moda yeteneklerini benzersiz konseptlerle dünyaya tanıtmasından ileri geliyor.

Yükselen tasarımcıları piyasaya sürmesiyle tanınan küresel bir marka olan House of iKons, 18-19 Eylül tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan 2021 House of iKons Moda Haftası’nda özel olarak Kürt milli kıyafetlerine yer ayıracak.

Moda Haftası kapsamında gerçekleşecek defilelerde 8 ünlü tasarımcının hazırladığı kıyafetler sergilenecek. Bunlardan biri de 1984 yılından bu yana Norveç’te yaşayan Kürt modacı Ciwan Bedirxan.

Rûdaw Kültür-Sanat bültenine katılan JB Dizayn markası sahibi Ciwan Bedirxan, “House of iKons her yıl Londra’da düzenlediği moda haftasında bir ülkenin kıyafetlerine yer veriyor. Bu yıl da konuğu biz Kürtler olacağız” dedi.

Bedirxan, “JB markası olarak Kürdistan’ın dört bir yanında giyilen milli kıyafetler hazırlıyoruz. Dizayn bana ait. Renklerini de daha çok günlük yaşamda kullanılan renklerden seçiyoruz. Bu kıyafetlerle defileye katılacağız” diye belirtti.

Moda haftası etkinlikleri kapsamında defilelerden önce 16 Eylül’de Londra’da bir basın toplantısı düzenleyeceklerini anlatan Bedirxan, “Bu toplantıda Kürtler kimdir, nasıl giyinir, kültürleri nasıldır, neden böyle giyinir, kısacası Kürt ve Kürdistan hakkında her ayrıntıya yer vereceğiz” dedi.

Kürt kıyafetleri dünyanın en güzel kıyafetleridir” diyen Kürt modacı, doğada gördüğü her şeyden ilham alarak bunu Kürt kıyafetlerine yansıttığını söyledi.

Ciwan Bedirxan, Kürdistan Bölgesi’nde bir merkez açacaklarını ve ileride magazin ve moda konulu Kürtçe bir dergi çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.  

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli