Ziba Art sanatçıları ortak sergide buluşturuyor

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Ziba Art Galeri tarafından düzenlenen ortak sergide 6 ressama ait 22 tablo sergileniyor. 

25 yıllık ressam olan Ziba Art’ın kurucularından Erzulumlu Kürt Ressam Fehim Güler, atölyelerde özel dersler veriyor.

Fehim Güler ve iki sanatçı arkadaşı temmuz ayında Ziba Art Galeri’yi kurdu. Şu anda bu galerinin 2’nci sergisi düzenleniyor.

Rûdaw’a konuşan Güler, “Bu sergimizde 6 sanatçı yer alıyor. Kürt, Türk, Azeri sanatçılar olarak bu sergiyi beraber düzenliyoruz.  Ziba art, tüm ülke sanatçılarının gelip burada sergi düzenlemesini istiyor. Düşüncemiz bu. Bakur, Başûr, Rojhılat ve Rojavalı sanatçıların ne yaptığını çok merak ediyorum. Neden bir araya gelemiyoruz? Bir araya gelip birlikte sanat üretelim istiyorum” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi’nden Goran Muhammed’in kadın temalı 4 tablosuyla, Türkiyeli 4 sanatçının tablolarının yanı sıra Azerbaycanlı bir sanatçının iki tablosu da sergideki yerini almış durumda.

Ziba Art Kurucusu Elnaz Rahimoğlu, “Yeni galeri olarak işimize yeni başladık. Grup sergilerle başladık. Dünya birleşmeye çalışıyor, biz de böyle kültürlerimizi paylaşalım dedik” dedi.

Yazar İnanç Çetin ise “Iraklı bir ressam var. Azerbaycanlı bir resam var ve Türk ressamlar var. Özellikle bütün ressamların renk kompozisyonlarını çok beğendim” şeklinde konuştu.

9 Kasım’da ziyaretçilere kapılarını açan ortak sergi 4 Aralık’a kadar devam edecek.