İSTANBUL – 3. CI Bloom sanat fuarı başladı

26-04-2024
Rawin Sterk
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İstanbul Sergi Contemporary Istanbul (CI) Bloom
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - İstanbul'un en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olan CI Bloom sanat fuarı çok sayıda sanatçının katılımıyla başladı.

Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul (CI) Bloom'un üçüncü edisyonu, 25 Nisan’da ön gösterimle kapılarını sanatseverlere açtı.

26-28 Nisan tarihleri arasında ise genel ziyaretlere açık olacak olan fuar salonunda farklı disiplinlerden yüzlerce sanat eseri yer alıyor. Seçimin ardından politik atmosferden kaçan insanlar bunun gibi sanat etkinliklerine akın ediyor.

Fuara katılan sanatçılar da bunun gibi galeri ve çağdaş sanat merkezlerinin artırılmasını talep ediyor.

Rûdaw’a konuşan Sanatçı Bedri Baykam, “Biz sanatçılar genellikle kendi yağımızla kavruluyoruz Türkiye’de. Devlet için modern sanat neredeyse yok. Atatürk döneminden beri devletin açtığı modern veya çağdaş bir müze yok. Türkiye’de spor sahaları, yurtlar, 111 bin cami, kapalı salonlar ama devletin sanat diye bir kavramı, önceliği yok” dedi.

eni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini bu yıl da sanatseverlerle buluşturan fuarda, 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatifin 267 sanatçının 568 eseri sergilenecek.

Özellikle bu yıl Körfez ülkelerinin büyük ilgi gösterdiği CI Bloom, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki sanat dünyasının dikkatini İstanbul’a çekmeyi hedefliyor.

Fuar ayrıca Türkiye’nin sanat alanındaki varlığını uluslararası platformlarda belirgin kılmayı planlıyor.

Sanatçı Sedat Girgin de, “Açıkçasıo ilgiden çok memnunum. Sanatçılar olarak yıl içinde sergiler açıyoruz ama orada resimlerimizi göstermek çok rahat olmuyor. Hem şehrin kalabalığından hem de insanların iş sebebiyle zaman ayıramaması. Fuarlarda en azından özet bir gösterim olabiliyor. Yada kendi öne çıkarmak istediğimiz eserleri burada insanlara gösterebiliyoruz” diye konuştu.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleşen fuarda heykel, resim, enstelasyon ve daha bir çok sanat eseri sergileniyor.

Özellikle hareket eden ve vücutlarında gerçek ifadeler barındıran heykeller konukların ilgisini çekiyor.

 Sergiye 4 gün boyunca 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli